_dsc7270

Festugeprogram 2016

(Foto fra Det Turkise Telt 2015)

Sæsonen startede stille og roligt i sidste uge med et enkelt arrangement, men nu bliver der for alvor gang i den, når vi præsenterer vores hidtil mest omfattende Festuge-program: mere end 24 artister, fordelt på 12 arrangementer henover de 9 dage Festugen varer.

Derudover slæber vi hele vores distro, med en hel masse bånd og vinyler fra klokale bands og labels, med til Studiestartsmessen på Aarhus Uni. Som de foregående år bliver der også mulighed for at quizze om ølbilletter og købe betal-hvad-du-vil koncertbilletter.

Ud i byen

Vi præsenterer i år to navne i Det Turkise Telt i Musikhusparken: MAMES BABEGENUSH (fre. d. 2/9) og HVALFUGL (ons. d. 31/8). Radar har støttet og samarbejdet med Det Turkise Telt, siden de satte pløkkerne i første gang i 2010. I år er vi meget glade for at kunne præsentere to virkelig stærke danske navne, på det vi med ro i sindet kalder Festugens hovedscene! (Det er ikke bare noget vi siger… sidste år vandt DTT en Danish Music Award for Bedste World-spillested foran blandt andre Roskilde Festival.)

Vi har også en finger med i spillet når LYD+LITTERATUR indtager DOKK1 som en del af UNDERSTRØM fredag d. 2. september. Radar, og tidligere Musikcaféen, har lagt rum til mange fantastiske (og fantastisk mærkelige!) musikalsk-litterære oplevelser under tidligere L+L’er, og vi er meget spændte på at se en af byens hæderkronede undergrundsfestivaler folde sig ud på sin nye lokation. Årets line-up er: Skammens Vogn Duo + Peter Laugesen/Anders Mathiasen/Bjørn Heebøll + Itvivl.

I en helt anden boldgade præsenterer vi, sammen med byens musikskoler og flere andre, 3 formiddagskoncerter for børn i Mølleparken. Fortællinger, leg og musik med SKRALLEBANG aka Søren Jensen og Nana Kierkegaard. Det forgår man-tirs-ons fra kl 10 til 11.

Fik vi nævnt at alt det novenstående er helt og aldeles gratis?

Under eget tag

Vi har også inviteret en del legekammerater med hjem, og i Festugen har vi både WHATWHAT i en DIEM special (tors. d. 1/9) og Radar_HIGH (fre. d. 2/9) med ikke mindre end 5 navne, hvoraf den ene spillede til Grøn Koncert for en måneds tid siden (Jep, den er god nok!).

Radar er også for første gang scene for DPA-Stafetten, der hvert år udfordrer en dansk sangskriver til at skabe helt nye numre, der uropføres til en intimkoncert under Festugen. I år er den udvalgte kunstner SYS BJERRE.

Åbningsweekendens efterrationaliserede tema er blevet præfix’et HARD-. Fredag d. 26/8 er der HARDCORE på programmet, når vi sammen med Mastermindrec. præsenterer københavnske NIGHT FEVER, EXTENDED SUICIDE fra Odense og SMERTEGRÆNSENS TOLDERE og BAD STROKE her fra byen. Det blir hurtigt. Det blir højt! Dagen efter, lørdag d. 27/8 er der HARDROCK på programmet når FRANKLIN ZOO holder album-release og har inviteret norske SOULS OF TIDE og lokale TURBOCHILD med til festlighederne.

Nogle gange skal man også huske at man også bare kan booke et par bands, fordi de er pisse gode. Helt uden samarbejdspartnere, specielle anledninger og den slags. Det har vi gjort når LESS WIN og HAPPY HOOKERS FOR JESUS får lov at lukke festen lørdag d. 3/9.

Vel mødt!

PS:

Allerede på torsdag har vi MADS MOURITZ TRIO + MADS BELDRING på programmet. Dansk lyrisk folkrock når det er bedst. Det skulle du også lige tjekke ud!

…og som om det ikke var nok, er der også 9 dages Inversus Festival på hele Godsbanen og Institut for X. Det program er alt for omfattende at gå ind i her, men tjek det ud på inversusfestival.com. Hovednavnet er ingen ringere de her amerikanske hiphop-legender:

Back