No media is maching '15766'

5 umulige valg på Roskilde

Nogle gange er det bare træls at have en bred musiksmag...

Vi har gennemgået spilleplanen minutiøst, og samlet det vi synes er de værste/ærgerligste clash'es på årets Roskilde Festival:

Pat Thomas eller At the Drive-In?

I 2015 udgav 'Pat Thomas & Kwashibu Area Band' en af de bedste afro-groove/high-life plader overhovedet det år, og ønsket om at opleve Pat Thomas med sit eventyrlige og fantastiske band har stået øverst på listen lige siden. Hvorfor At the Drive-In netop er programlagt i samme tidsrum kan sikkert fremstå fornuftigt genre-mæssigt, men hvad skal man dog stille op, hvis man gennem 16 (!!) år i de senere nattetimer har skreget af sine lungers fulde kraft “send transmission from the one armed scissor cut away, cut away” og vil smage nostalgiens og gensynets sødme?

ONSDAG kl 21.30/21.15 på Avalon/Arena

Mutoid Man eller Peaches?

Den efterhånden allestedsnærværende Ben Koller fra Converge formår helt sikkert med Mutoid Man at sætte en kæmpe fest igang. Blandingen af hårde tekniske passager som efterlader én svimlende med fråde om munden forløst i 80’er sing-along der løfter ølsmagen betragteligt, er en oplevelse jeg nødigt undgår! Men samtidig er det svært at begribe, i hvilket tomrum man efterlades ved ikke at have fået fucked the pain away med selveste fænomenet Peaches. At hun løbende i sin karriere har udviklet fuldstændigt langt ude optrædender, og ganske enkelt topper ethvert emo/pigepunk-mareridt er jo grund nok i sig selv til at hun skal opleves. Øl eller syregrønne shots i håret??

FREDAG kl 00.00/00.15 på Apollo/Pavilion

Ho99o9 eller Bisse?

Skal man høre to mareridtsagtigt brutale noise-hiphoppere, der som et par ekstreme Dälek-bastarder desperat forsøger at flå universet fra hinanden med et våbenarsenal bestående af had, viljestyrke og plutonium-drevne vinkelslibere? (Navnet udtales i øvrigt 'Horror') Eller den nok mest originale (og produktive!) kunstner Danmark har fostret i dette årtusinde? Bisse er en rablende overflod af følelser og musikalske idéer, med fødderne solidt plantet i post-punk/new-wave, og arme der griber grådigt ud efter punk, hiphop, avantgarde og alt (u-)muligt andet! At programsætte så meget musikalsk kanaliseret desperation på samme tid må alt andet lige sætte permanente spor i festivalens Feng Sui, og sætter i hvert fald grå hår i hovedet på mig!

TORSDAG kl 22.15/22.30 på Pavilion/Gloria

Young Thug eller Colin Stetson & Sarah Neufeld?

Den 24-årige Atlanta-rapper Young Thug har intet mindre end 15 mix tapes under bæltet, og et debutalbum på vej der efterhånden er ligeså længe-ventet som Chinese Democrazy. Vokal og produktioner veksler skitzofrent mellem at være poppet sing-alog og beskidt avantgarde der nedbryder alle konventioner. Samtidig, i hvad der kunne være en helt anden galakse, spiller Colin Stetson & Sarah Neufeld. En instrumental duo, der med violin og horn som de bærende kræfter skaber drømmende og ekspressive kompositioner i spændingsfeltet mellem jazz, klassisk og drone. Dagsform, vejr og promille kommer til at tage valget for mig!

FREDAG kl 18.00/18.30 på Apollo/Gloria

Sumac eller Sleaford Mods?

Med nyudgivede 'What One Becomes' har SUMAC, med evigt interessante Aaron Turner fra hedengangne ISIS som hovedmand, formået at vække metalmiljøernes ører for alternativ sangskrivning med et sandt mesterværk af en plade. Live løfter bandets sig op med umenneskelige kræfter i særdeleshed ved trommeslageren Nick Yacyshyn, der som en moderne Bonham komplimenterer Turners riff’ med virtuos musikalitet. Wauw! Men hvorfor Roskilde, hvorfor? Det er lørdag aften og sidste nattetime, og samtidig spiller Sleaford Mods - et af de absolut mest interessante britiske 'rough’n’sprechgesang' bands, der om nogen formår med syle-spidse formuleringer at være stemme for den synkende britiske middelklasse. Pakket ind i et post-punket minimalt udtryk af casio-keyboards, aggressive bas-linjer og pumpende beats er det for godt til at være sandt! What to do??

LØRDAG kl 02.15/02.00 på Pavilion/Avalon

No-brainers

Når need-to-hear listen runder 50 navne og nice-to-hear indeholder mindst lige så mange, er det umuligt at undgå de umulige valg (det her er bare vores 5 udvalgte. Der er mange flere stærke kandidater: Föllakzoid/Sleep, Júníus Meyvant/Blick Bassy, The Entrepreneurs/Exec, Meshuggah/M83, Protomartyr/Halshug, for at nævne en håndfuld).

Men heldigvis er der også en del no-brainere, :

Courtney Barnett TORSDAG kl 19.00 på Avalon
- Borderline-punket rockmusik og indie-sangskriving i skøn forening.

Floating Points TORSDAG kl 21.00 på Apollo
- Chill'et jazz-tronica, der slår bro mellem klassisk og elektronisk musik.

Whitney FREDAG kl 14.15 på Pavilion
- Indie-country/soul, signet på Secretly Canadian.

Officerfishdumplings LØRDAG kl 15.00 på Apollo
- Organisk audiovisuel elektronica, på grænsen af avantgarden.

Cattle Decapitation LØRDAG kl 20.15 på Pavilion
- Brutal Californisk døds-grind med mange lag og temposkift.

Lyt til playlisten med alle 15 artister, og sig endelig til hvis du kan bestemme dig! Vi ses derovre lige om lidt!

KH Keld, Martin, Mads og resten af Radar...

Back