axr1jpg-01

Lydkunstnerisk laboratorium

Radar er lige nu omdannet til et lydkunstnerisk laboratorium, hvor 6 rigaianske og aarhusianske kunstnere skaber helt nye kompositioner og installationer.

I slutningen af februar indledte tre rigaianske og tre aarhusianske kunstnere et samarbejde på spillestedet Aristids i Riga. Gennem to dages workshop omdannede de det lille spillested i Riga til et sonisk eksperimentarium og afprøvede grænser for det mulige og umulige. Radar lægger ramme til endnu et eksperimenterende møde mellem kunstnerne, hvor de gennem en to-dages workshop komponerer og udformer den musik, som præsenteres for publikum fredag aften.

Individuelt spænder musikernes udtryk fra techno, elektro-akustisk, trance, ny-klassisk, avantgarde og drone. Forvent et krydsfelt af Arvo Pärt, Aphex Twin, Arnold Schoenberg, Laurie Anderson og Penderecki, når landegrænser smelter og musik flyder.

Oplev den foreløbige kulmination på det dansk-lettiske samarbejdsprojekt, på Radar fredag aften fra kl 20.00. Du kommer til at opleve helt nye kompositioner, så lad lyd og ord pirre din nysgerrighed, inden vi ses i morgen!

Lyt til de 6 kunstnere her: https://soundcloud.com/radarlive/sets/aarhus-x-riga

Sabīne Moore er lettisk kunstner, der samler elektrisk-akustiske og naturlige lydoptagelser fra hvilke hun sammensætter eksperimentelle og omfattede kompositioner. Når hun optræder under navnet ‘Waterflower’, inkorporeres avant-garde elementer så som at ‘spille ´en plante og abstrakte videoer.

Toms Austrins er lettisk musiker med erfaringer i diverse musikalske genrer, såsom jazz, metal og noise.Som solo-optrædende og i adskillige grupper med et bredt spænd indenfor både den elektroniske og akustiske genre samt som komponist til teater og film har Toms gjort sig bemærket i både ind og udland. Indenfor den elektroniske musik har Toms især udforsket strukturer i eksperimentel dancemusik.

Anna Kirse er lettisk kunstner med fokus på kompositionsmusikkens indflydelse på den elektroniske musik.Kirses interesse for de klassiske instrumenter og tilpassede elektroniske kompositioner med alternative tilgange til kompositionsmetoden – kemiske formularer og inkorporerede lydoptagelser - har gjort hende kendt både nationalt og internationalt.

Olga Szymula arbejder med musikkens fulde dynamiske spektrum, og er dermed meget optaget af intensitet og kvalitet af musikken. Hun arbejder med analoge og digitale værktøjer og metoder og fokuserer på at justere og om arrangere musikkens form ved at kombinere melodier og sange med abstrakte forme og lyde. Derudover er Olga stærkt optaget af musikkens udtryk og rolle i det specifikke rum og miljø, hun og musikken optræder i.

Filip Johan Arnestad, også kendt som Filip Ja, er en upcoming dansk lydkunstner med unikke og store musikalske koncepter med hvilke han arbejder med teknologiens og publikums interaktion, som det forefindes i hans værk Periods Mmxiv. Gennem hans arbejde har han også udviklet koncepter for dokumentarer, danseforestillinger og film-forestillinger.

Merlyn Silva er en elektronisk musiker og komponist, med to forskellige retninger for øje. På den ene side elektroniske kompositioner, der udtrykker en følelse af håb, leg og naitivitet, med inspiration fra glitch, psykedeliske udtryk og tekno. Ud over Merlins ’producerede musik’ fokuserer Merlyn på ’interaktion’ brug af teknologi og programmering, hvormed han engagerer ikke-musiske fagfolk til at anvende deres færdigheder i ikke live-optrædelser. Her kan nævnes interaktion med dansere, hvor bevægelserne vha. infrarøde kameraer og efterfølgende forarbejdning kommer til udtryk som musikalske strukturer og modulationer.

Mere info om koncerten HER  eller på facebook-eventet.

Koncerten er del vores udviklingsprojekt RETHINK_Radar, og et samarbejde mellem Det Danske Kulturinstitut i Riga, Aristids og Radar, initieret med støtte fra Aarhus 2017.

Back