radar_riga (1)

Installation i Væksthusene 2017

Oplev Aarhus x Riga opføre et værk for 72 højttalere i Væksthusene i Aarhus Botanisk Have som det første af sin slags. Med mødet mellem 3d-teknologi, natur og spirituel højtid garanteres en helt særlig oplevelse den 21. og 22. juni 2017.

14.marts 2017 af Martin Aagaard Jensen

Værket “Solstice study with 72 speakers by 6 composers - on opposite coasts of one sea” er kulminationen af et to-årigt samarbejde mellem de lettiske og danske kunstnere Sabine Moore, Filip Johan Arnestad, Toms Aunins, Anna Kirse, Merlyn Perez-Silva og Olga Szymula. Gruppen har på baggrund af koncerter på Radar og under den lettiske lydkunstfestival Skanu Mezs formet tætte kunstneriske bånd, der er afgørende for at skabe et værk for Væksthusene i Botanisk Have i Aarhus.

Østersøen

Værkets titel antyder det modsigende forhold af forskellighed og samhørighed der har formet gruppen fra dets begyndelse. Det har været intentionen at udfordre kunstneres egen praksis og musikalske overbevisning ved at indgå en samproduktion på tværs af lande- og musikalske grænser. Udfordringerne for de egenrådige elektroniske musikere og klassiske komponister har været store - hør omkring deres overvejelser i videoen nedenfor.

3D-teknologi, natur og spirituel højtid

Værket tager udgangspunkt i traditioner, symboler og betydninger, der forbindes med midsommer som både kulturel og som en faktisk sanselig hændelse. Til dagligt udgør Væksthusenes 72-multikanals lydssystem et sonisk tæppe, der har til formål at skabe en oplevelse af at bevæge sig rundt i forskellige verdensdele, men forvandles med dette værk til en rumlig fortælling. Med dramaturgiske greb og et særligt 3d-lyddesign for 72-højttalere har gruppen skabt en specifik oplevelse, som kun kan opleves i Væksthusene. Det sanselige samspil med floraen, luftfugtigheden, arkitekturen og publikums måder at bevæge sig på i de forskellige områder er alt sammen taget i betragtning med sigtet om, at skabe en helhedsoplevelse.

Følg med via facebook - 21. + 22. juni 2017.

Back