fil_005

Workshop i elektronisk musik

af Martin Aagaard Jensen 17.10.2017

Lørdag d. 14 oktober inviterede Radar og Kopenhagen Laptop Orchestra til workshop i, hvordan man improvisere udelukkende ved hjælp af computerbaserede instrumenter. Det blev en tour de force i kodning i MAX/MSP, oprettelse af netværk hvormed computere “fodres” med tidskoder for at sikre computerne taler sammen, nødvendigheden i at have klare instrumentale rollefordelinger og hvordan man opnår et fælles udtryk som gruppe.

Efter introduktion af instrumenterne fik workshop deltagerne selv mulighed for at gå på opdagelse og udforske de mange muligheder.

En slags moderne jazzkvartet

Gruppen optræder improvisatorisk, de komponere så at sige på stedet, hvilket betyder at hver eneste koncert består af helt nyt materiale, der kun opføres denne ene gang. Under workshoppen omtalte gruppen sig selv som en slags jazzkvartet der anvender improvisation til at udvikle sig og konstant søge nye grænser for at udtrykke sig. Afsøgningen af det ukendte ligger som en DNA, eller rettede en stump kode, i gruppens arbejde både i forbindelse med koncerter og instrument udvikling.

Den efterfølgende koncert var et eksempel på gruppens excentriske eventyrlystne ekskursioner ud i dragende data-baserede universer med plads til deroute.

Back