Kira-Faust-low-res.jpg

Aarhus Jazz Festival 2018

18.04.2018

Under Aarhus Jazz Festival 2018 kan du på Radar opleve en etiopisk jazzlegendes længeventede comeback i selskab med et af Aarhus’ populæreste afrobeatede orkestre Addisabababand, en helt særlig aften med den anmelderroste gruppe Girls in Airports der i samarbejde med billedkunstneren Sara Arenfeldt prøver kræfter med en visuelt båret koncert på vores 360’ graders scene, samt muligheden for at opleve Kira Skov & Maria Faust’s “In the beginning” - en kollaborativ musikalsk rejse til Estland i en søgen efter tabte sange i forladte land.

 

Lørdag d. 14.07.2018 : Hailu Mergia (ET) + Addisabababand

Oplev denne aften en visionær skikkelse indenfor etiopisk jazz. Op gennem 1960-70’erne var Hailu Mergia stilskabende med sit orkester Walias Band der indspillede en række kompositioner, som siden hen er blevet ethio-jazz standarder fortolket af et utal af internationale artister. Mergia er nu tilbage med sit længeventede comeback album "Lala Belu" udgivet på Awesome Tapes From Africa.

Samme aften vil det 13-mands store orkester AddisAbabaBand fylde salen med hybrid groove af ethiojazz og afrobeat, tilsat en solid dosis funk og kosmisk jazz. Markant i lydbilledet står en skarp og tight blæsersektion samt en stærk rytmegruppe med flere percussionister. Læg dertil brusende orgelklange, kosmiske fløjter og suggestive violintoner, og du har et band, der i sandhed skaber en kalejdoskopisk musikoplevelse med stor inspiration fra den afrikanske musiks ikoner som Mulatu Astatke, Fela Kuti, Ebo Taylor og selveste Hailu Mergia.
Køb billet her: http://bit.ly/2HHljSD

 

Tirsdag d. 17.07.2018 : Girls in Airports

Girls in Airports udgav i september 2017 deres første live album som fjerde album. Med Live pladen markerer GiA sig som et band, der virkelig går deres egen vej: de trækker på musiktraditioner, de er fremragende instrumentalister og de værner om at holde sammen - og at skabe kollektivt. Stemninger er det helt centrale i GiAs musik. Ikke soleklare følelser som f.eks. glæde eller tristhed, men mere et sammensurium som alligevel peger i en retning som vækker en form for genklang.

For at understøtte dette stemningsunivers inddrager GiA lyskunst ind i deres optræden, som ligeledes ikke peger i en alt for konkret retning.

Køb billet: http://bit.ly/2H5B9cH

 

Torsdag d. 19.07.2018 : Kira Skov & Maria Faust “In the beginning”

I februar 2016 besøgte Kira Skov & Maria Faust Estland og tog på et road trip til landets sydligste områder, tæt på den russiske grænse, på udkig efter inspiration til skabelsen af deres nye fælles projekt og også rammerne som musikken kunne folde sig ud i. Sammen ledte de efter noget vi har glemt. De fandt en forladt ortodoks kirke fra 1873, der p.t. ikke er i brug, for befolkningen i området er praktisk talt forsvundet. De har blandt andet ladet sig inspirere af landets unikke historie, med særlig fokus på grænseområdernes forsvindende kulturer, estiske myter, og den brutale historie af de skiftende regimer. Fra nazisterne til den sovjetiske besættelse og en lang historie af slavearbejde, der har fundet sted århundreder før disse mere veldokumenterede mørke tider, i vores fælles historie.

Kira og Maria er dykkede ned i en kollaborativ musikalsk rejse, der søgte efter tabte sange i dette forladte land. En skattekiste af glemte historier og hypnotisk messende fortællinger i mødet med den estiske folklore, som de har transformerer til deres egne sange, lydbilleder og fortællinger.

"In the beginning" har en helt særlig lyd som er en sammensmeltning af noget nyt og noget meget gammelt. Kira og Maria kommer fra to meget forskellige verdener, men sammen har de skabt en lyd som synes ny og naturlig. Maria Faust har skrevet arrangementerne til musikken, på niveau med en moderne Gil Evans. De vandt hele to Danish music awards i 2017: ”Årets Danske Jazzkomponist” og i kategorien ”Årets Danske Vokaljazzudgivelse.”

Køb billet her: http://bit.ly/2qFJBEa

Back