crossrecord

Cross Record (US) + Cody (Solo)

Hvis du er fan af Chelsea Wolfe og PJ Harvey, så er Cross Record helt sikkert noget for dig!

Cross Record består af ægteparret Emily Cross og Dan Duszynski, der for et par år siden flyttede fra Chicago til en lejet ranch i den fjerne og idylliske by Dripping Springs i Texas.
Her arbejdede Emily Cross 60 timer om ugen på restauranter, i supermarkeder og med børnepasning. Alligvel lykkedes det duoen at komponere et album, der absorberer hverdagens fællestræk og giver dem ny form med det atmosfærisk gribende 2. album "Wabi-Sabi”.

Albummet er optaget i de tidlige morgentimer og de sene aftentimer med skræppende dykkerfugle i baggrunden fra et nærtliggende fuglereservat. Tusmørke-stemningen og de orange solopgange har i den grad formet hjertet og sjælen på albummet.

Pitchfork skriver i deres albumanmeldelse:
"Throughout Wabi-Sabi, Cross Record thread their way between graceful and sinister, unfiltered beauty with heavier and uglier sounds, and tap into a dark well of energy that has potential to grow more powerful the further they explore it.”

Cody (Solo)

Siden 2009 har CODY støt og roligt arbejdet sig op til et musikalsk niveau, der i alle henseender er på linje med de største internationale navne inden for post-folk'en. Frontmand Kaspar Kaae, der helt tilbage i 2006 startede CODY, har siden debuten udmærket sig med en unik sans for at føre udfordrende og komplekse sangstrukturer sammen med fantastiske pop-melodier.

CODY udgav i foråret 2016 deres fjerde fuldlængde album “I’ll Ride With You” der cementerer, at bandet ikke blot er et dansk fænomen, der er opstået i kølvandet på den amerikanske bølge af new-folk- og americana-navne, men at de er et selvstændigt band med et personligt format, der også i forhold til de store, internationalt anerkendte navne sætter nye standarder for genren.

Kaspar Kaae vil denne aften fremføre Cody sange solo.

Den visuelle duo Stride og Hingel

Rasmus Stride og Nicolai Joel Hingel udgør den visuelle duo, der tager hånd om koncertens visuelle elementer. Sammen vil de to skabe visualiseringer ved brug af både filmiske, analoge og animerede elementer. Målet er at forstærke det minimalistiske og stemningsfyldte musiske univers og give en, “ud over det sædvanlige” koncertoplevelse. 

Som en del af koncerten er et specialdesignet analog TV-scenografi under udvikling. Der kommer til at blive lavet en opsætning med cirka ti fjernsyn i alt, fem i hver side af scenen, hvor der udover videoklip fra computerens VJ-software, vil blive benyttet en analog videomixer for at pifte det visuelle udtryk lidt ekstra op. Alle fjernsyn modtager samme signal og uden forsinkelse, hvilket giver et meget specielt og lækkert retro look til setup'et.

Den stærke visuelle oplevelser stemmer godt overens med Cross Record, der selv er kendt for at levere en stærk visuel side til deres musik i form af deres musikvideoer, der har opnået omtale på Stereogum & Pitchfork.

Back