juniusmeyvant_3_2016_credit_sigridur_unnur_ludviksdottir

Júníus Meyvant (IS) - UDSOLGT!

Júníus Meyvant, med det borgerlige navn Unnar Gísli Sigurmundsson, har i de seneste år skabt international  opmærksomhed med hans unikke blanding af freaky folk, R&B og soul. 

I 2013 brød han igennem lydmuren med den fængende debutsingle 'Color Decay', som spredte sig hastigt verden over og skabte opmærksomhed omkring det spirrende islandske talent, der markerede sin indtræden på musikscenen. Siden da Júníus Meyvant fået flere millioner afspilninger på Spotify, med kun en EP i ryggen, og har turneret utrætteligt i 2015 og 2016 i Europa hvor fanbasen stiger stødt og de fleste koncerter melder udsolgt.

Også Danmark har hurtigt forelsket sig det islandske stjerneskud. Over flere omgange har Júníus Meyvant gæstet Danmark hvor han bl.a. har spillet en udsolgt koncert på Frost Festival 2016, SPOT Festival 2015,Musik I Lejet 2015 og til sommer danner Roskilde Festival 2016 rammerne om hans næste besøg. Dertil er han blandt de mest spillede artister på P6 Beat i 2015.

Som musiker fra Island følger man uundgåeligt i fodsporene på store, musikalske navne. Landet mod nord har gennem årene genereret navne som Sígur Ros, Björk og Asgeír. Júníus Meyvant er nu klar til at stå distancen med sit fængende debutalbum der tydeligt bærer præg af den nordiske natur som musikalsk katalysator.

Debutalbummet "Floating Harmonies" udkommer d. 8. juli 2016 på Record Records.

LAISH (UK)

Manden bag Laish, Danny Green, er en sangskriver og guitarist født i West Yorkshire og nu bosat i London. Over tre albums har Laish eksperimenteret med sangstrukturer og arrangementer og derved skabt et heltstøbt udtryk, der inkorporerer lo-fi folk, art work jams og koncise lyriske meditationer om kærlighed, død og håb. Laish har turneret verden både solo og med fuldt band og har optrådt i nogle af Englands mest prestigefyldte spillesteder som Union Chapel, Roundhouse og Barbican. Til november udkommer hans nye fuldlængdealbum, Pendulum Swing, som både lyrisk og musikalsk hans mest gennemførte hidtil.

Back