nive-nielsen

Nive Nielsen and the deer children

I samarbejde med Nukiga præsenteres Nive Nielsen and the Deer Children til årets sidste NUKIGA koncert.

Nive Nielsen er en ung fremadstormende grønlandsk sangerinde, sangskriver og skuespiller, som de sidste par år med stor selvfølgelighed har turneret i udlandet - især i USA og Canada - og netop landet sin første store rolle som skuespiller i Ridley Scotts nye serie ’The Terror’.

Hun blander sin grønlandske baggrund og stolthed med en nutidig verdenslyd. Som den moderne grønlænder hun er, ser hun hele verden som sin scene. For hende gør det ingen forskel, om hun turnerer i det nordgrønlandske i et rigt samarbejde med lokale musikere og deres tradition, eller står på en stor scene i Los Angeles. Hun møder begge udfordringer med samme musikalske gejst.

Instrumenteringen på live-koncerterne byder på ukulele, sav, trommer, keys, bas, akkustisk guitar, horn, cello, melodika og klokkespil - eller "glockenspil", som Nive kalder det.

En fantastisk og anderledes live oplevelse.

ZIKA

Zika er en ung grønlandsk sangskriver, med rødder i det arktiske folk, der med sine fortællinger og musik tager sin kultur med ind i et moderne soul/pop univers.
Teksterne opstod som små fortællinger i en notesbog. Med tiden kom melodierne til og sangene udformede sig. I musikken løsriver hun følelser og italesætter det, som oftest forties, med originale, selvskrevne tekster og melodier.

Kort beskrives hun som De Nye Toner Fra Grønland.

Back