oath_2017_eu_dec_solo

Oathbreaker + BERSÆRK + MØL

BEMÆRK: der er fri entre til Radar denne aften, men husk der er en begrænset kapacitet på max 300 personer.

Når Radar er med til at markere afslutningen på Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad bliver det i en overvældende og unik setting.

Hovednavnet på Radar d. 9. december er det genreknusende belgiske metalband OATHBREAKER der får følgeskab af de to lokale bands BERSÆRK og MØL.

Denne aften omdannes Radar i et mørkt, dystert og mytisk design udformet af den aarhusianske kunstner Jon Gotlev aka NO HEROES, hvor organiske materialer, sol, måne, lys og mørke er bærende dele af den visuelle ramme, der vil omslutte Radars 360° scene. Dermed tages rum, scene, lys og lyd alt sammen i betragtning til at skabe en helhed, der omslutter både bands og publikum.

Forvent intet mindre end et forvandlet spillested, mørk musik i international særklasse samt to af de mest originale aarhusianske metalbands lige nu.

SORT EFTERMIDDAGSBAR
Allerede kl. 15 åbner vi sort eftermiddagsbar i Radars foyer, hvor den vil stå på metal, merch og fadøl frem til kl. 19. Aftenens bands vil løbende kigge forbi til en snak og signering af plader. Efter koncerterne går DEN TUNGE TIME dj-set på scenen og holder den mørke stemning kørende hele natten.

Aftenen præsenteres i samarbejde med Aarhus 2017.

Oathbreaker (BE)

Med sidste års udgivelse “Rheia” markerede Oathbreaker sig som en af tidens mest kontroversielle og originale artister på post-black metal og hardcore scenen. I front konfronterer sangerinden Caro Tenghe aggressivt og indadvendt publikum med ubesværlige skift mellem skrøbelig sang, primalskrig og dybe growl. Bandet arbejder med stor detaljerigdom og de vekslende melodiske passager, grind, blasts og hårde breakdowns typisk for hardcore-genren omslutter et personligt tekstunivers som er relevant for os alle - det handler om det at være menneske.

“ 2017 has been a heavy year for Oathbreaker, both for us as human beings and as a band. So we've decided to take some time off from touring for a while, to focus on life and staying sane. We’ll start writing a new record very soon, and may or may not play live shows in 2018. Life is strange, so who knows. We are not breaking up, this is not a hiatus. We just need some time off from Oathbreaker to keep the fire burning. With this in mind, we will play a handful of European shows in December 2017. Hope to see all of you there. Thank you.”

BERSÆRK

“BERSÆRK råber sit publikum til live og fører det tilbage til dengang, hvor en mand var en mand, en kvinde var klar til kamp, og BERSÆRK var noget, man gik i fællesskab.” Med debut’en Mulm fra 2015 genoplivede Bersærk den dansksprogede stonerrock og har med et gjort den mere relevant end nogensinde. Lyriske greb i mytiske fortællinger, fascination af nordisk mytologi og hedenske symboler manifestere bandet i et tungt, solidt og insisterende musikalsk univers med den nordiske lyd som grundnerve.

BERSÆRK er kendt for sit energiske og medrivende live-show, og bandet har spillet på blandt andet Copenhell og Roskilde Festival i 2016 samt spillet support for blandt andre Red Fang og Eyehategod.

MØL

Møl vandt prisen for bedste Upcoming-band til High Voltage Awards i 2016, og blev af Gaffa kåret som en af de bedste koncertoplevelser under SPOT 2016. På sine to EP’er udviser MØL stor originalitet ved at sammensmelte hvirvlende guitarer og hvæsende vokaler med drømmende og episke lydflader. Der venter en unik blanding af lydlandskaber og knusende passager, når aftenen åbnes med et af de mest hårdtslående artister fra den aarhusianske metalundergrund.

DJ's Den Tunge Radio

"Lørdag d. 9. december breder mørket sig over Radar, hvor Oathbreaker, Besærk og Møl vil sørge for at afslutte Aarhus Kulturhovedstad 2017 på behørig vis med visuals og atmosfæriske kollager. Den Tunge Radio vil efter koncerten sørge for soundtracket til dine kolde pilsnere, helt indtil Radar lukker og slukker kl. 4:00. Vi vil spille et bredt udvalg alt fra nyt stemningspræget metal, headbang-inducerende riffs og hymner til gammelt klassisk ondskab. Kom og nyd en særpræget og anderledes aften, du sent vil glemme."

Back

Gratis adgang, men dørene lukkes når salen er fyldt.