aarhus_volume_facebookcover9

Aarhus Volume X Radar

Hvem sagde rocken var død?

Under Aarhus Volume præsenterer Radar følgende navne:

Kl. 15-21 på udendørsscenen (fri entré)
Tots, J.Bruno, Hank Robot, Bene og Jeppe Grønbæk

Kl. 21-02 på Radar (entré: 50,-kr.)
PowerSolo, The Goon Sax (AU), The Courettes (DK/BR) og The Warmongers.

Arrangementet sker i samarbejde med Aarhus Volume og Mastermindrec.

PowerSolo

... er Det Danske Kongeriges eneste ægte og bedst klædte rock’n’roll flaneurs!

De to aarhusianske brødre Kim Kix og Atomic Child har gennem mere end ti år slået deres navn fast, både herhjemme og i udlandet, som en af genrens mest eksplosive live bands.

Med et bagkatalog, som tæller seks albums, et soundtrack, en 10”-split med det amerikanske rockabilly-band Heavy Trash, en 7”-split med dansk- brasilianske The Courettes, fire 7”-singler og flere bidrag til diverse opsamlinger, tv-serier og reklamer har bandet givet os tracks som: ‘Kat Nazer’, der handler om Kixen og Atomics tunesiske kat med djævlehorn og syv haler. Hitsinglen ’Juanito’ om den mexicanske porno wrestler. ‘Baby You Ain't Looking Right’, sangen der gjorde gyserserien American Horror Story endnu mere uhyggelig og fik Heineken til at smage endnu bedre. ’Love Canned’, der skaffede Coca Cola Zero titlen som ”den mest sexede drik i Sydamerika”.

Har du endnu ikke set PowerSolo live, så gør dig klar til en helt speciel oplevelse!

Lyt: https://www.youtube.com/watch?v=vrRbv-gPg7k

The Goon Sax (AU)

”Sometimes, not often, magic happens”.

Sådan starter The Guardian anmeldelsen af The Goon Sax’ debutalbum fra 2016, ’Up to anything’, og kvitterer med fem ud af fem stjerner. Dermed meldte den britiske avis sig i koret af blandt andet Mojo, Line of Best Fit, Pitchfork, SPIN og Uncut, der alle forelskede sig i det unge australske strummer-band straks efter debuten.

Teenage-bandets laid-back musik er som at befinde sig i en coming-of-age film, hvor emner som usikkerhed og umiddelbarhed, der præger et hvert teenageliv, skinner igennem og leveres overbevisende af tre fantastiske sangskrivere, der alle befinder sig midt i denne spændende tid.

Bandet består af de to guitarister Louis Forster (søn af The Go-Betweens frontmanden Robert Forster) og James Harrison, der sammen lagde fundamentet til bandet i 2013, da de begge stadig var i high school. I 2014 fik de veninden Riley Jones med bag trommerne – efter hun havde modtaget trommeundervisning i en måned.

I 2016 tilbragte de skoleferierne med at turneér rundt i Europa – spillede for 1.500 mennesker til en festival i Spanien og udsolgte koncerter i både London og Manchester - for at vende tilbage til Australien og modtage hyldesten som årets debutalbum og drage på turné med Teenage Fanclub.

Nu er de tilbage på Europa-turné, startende med et show på The Great Escape Festival. Koncerten på Radar 17. juni bliver bandets første danske koncert.

Lyt: https://www.youtube.com/watch?v=ANLhUtwvYAk

The Courettes (BR/DK)

Gæster af Radar kan måske huske The Courettes fra deres energiske live-show som support for Baby Woodrose tilbage i oktober. Den dansk/brasilianske duo blander jungle-vildskab med skandinavisk rock’n’roll i en eksplosiv garage-rock blanding med Flavia Couris hæsblæsende guitarspil og rå vokal i front for ægtemanden Martin Couris ’loud-as-hell’ trommebeat.

Bandet har på trods af deres forholdsvis korte levealder spillet en række koncerter verden - over foruden et hav af festivaler; deriblandt Distortion, Reeperbahn (DE), SPOT, Cosmic Trip (FR), Franklin Fest (UK), Gutter Island, Copenhagen Psych Fest m.fl.

The Courettes er netop nu aktuelle med en 7”-split med PowerSolo – som også sad i producerrollen til bandets debutalbum fra 2015: ’Here are the Courettes’.

Lyt: https://www.youtube.com/watch?v=g-qlWdvXrGI

The Warmongers

Det er yderst rutinerede kræfter der har samlet sig i The Warmongers. Trioen består af guitarist og sanger Terry O’Tool og bassist Johnny9, der begge har fortid i Thee Attacks, samt trommeslager Ed Zimmerman fra bandet Wizard Of Love. De tre har i fællesskab defineret deres egen garagerockede lyd, der bygger på lige dele stærke melodier, sing-a-long omkvæd og spruttende energi. En cocktail, som faldt i Rolling Stones senior writer David Frickes smag, da han tilbage i maj efter SPOT Festival valgte bandet ud som ét af de fem nye bands, der fortjente ekstra spilletid i hans ugentlige radioshow 'The Writer's Block'.

Hank Robot

... er Kim Kix fra PowerSolos alterego – under hvilket han laver en kombination af punk, trash, garage, psychobilly, surf mm. Bakket op på guitar og trommer af ’the Ethnics’ bestående Anders Birkekær fra Drön og Per Silkjær fra Fossils udgav han sidste år pladen ’Elvis Jello Mejo’ hvortil Gaffas anmelder skrev: ”… stik to chilier i næsen, skru op og glæd dig over, at der heldigvis stadig er plads til udfald af denne kaliber på den danske musikscene”.

Jeppe Grønbæk

... har været en af grundpillerne i den aarhusianske undergrund med blandt andet Tears, Tilebreakers, Happy Hookers For Jesus, Urban Archievers m.fl. Projekterne har været mange, og lige nu er han aktiv solo som ham der fra Tears – bare alene. Denne dag vil han udover en række nye sange også præsentere numre fra Tears-kataloget.

Tots

... er et nyt aarhusiansk garagerock band. Bandet har blot et par sange på soundcloud, men har allerede gjort en del væsen af sig i undergrunden. Sangene er intense og energifyldte skæringer, som fanger lytteren med sine fængende melodier.

J.Bruno

... laver slow-groove popsange med drømmende guitarer, synthesizers fængende melodier. Singlen ’Don't Be a Stranger’ blev udgivet november 2016. Sangen er en personlig beretning om uklare relationer og følelsen af rodløshed. Den fik i løbet af en uge over 40.000 Spotify plays, særligt i Sverige, USA og Tyskland.

Bene

… sidder til dagligt bag trommerne hos power-grunge bandet Baby In Vain. Ved siden af det har hun de seneste år været aktiv med sit soloprojekt, der ganske enkelt hedder Bene, hvor det er blevet til en række singler og senest ep’en ’Forgotten Memorise’ i samarbejde med Christian Hjelm. Solo har hun skruet ned for tempoet og støjen, og i stedet kastet sig over en laid-back og intim folklyd, der sender tankerne mod stille sommeraftner.

Back