john_hassell__the_april_rainers

John Hassall & The April Rainers

Dansk album release fra Aarhusband

The Libertines-medlemmet John Hassall og bandet The April Rainers er lyden af et rustikt og landligt England, hvor klassisk sommerpop krydres med psykedeliske, inddragende harmonier og skramlede guitarer.

Det musikalske samarbejde udsprang i Aarhus, da John Hassall (vokal og guitar) i 2009 flyttede til fra London med sin danske hustru. Til ét af hustruens litteraturarrangementer mødte han englænderen James Jefferys (guitar og vokal) samt danskeren Jakob Bruno (trommer og vokal). De tre fandt sammen om det solo-materiale, John havde arbejdet på ved siden af rollen som bassist i det legendariske engelske rockband The Libertines. Siden har nordmanden Erlend Eggestad (bas og vokal) sluttet sig til bandet - og de fire er nu klar med debutalbummet “Wheels to Idyll”, der udkom i marts.

Koncerten på Radar markerer den danske release på debutalbummet, der kredser om en psykedelisk togrejse ud på landet. Albummet har været en lang proces, da indspilningerne har fundet sted i Göteborg mellem Johns travle turnékalender med The Libertines. Men det er ikke gået udover kvaliteten, som er blevet godt hjulpet på vej af den analoge producer Kalle Gustafsson (The Soundtrack of Our Lives).

Når John Hassall & The April Rainers gæster hjembyen Aarhus og Radar, bliver det oven på en længere UK-turné, hvor de udover deres egne headlinershows blandt andet har gæstet Pete Doherty som support på historiske venues som Manchester Albert Hall og Hackney Empire i London.

 

Pressen skrev om “Wheels To Idyll”

"A sprightly, Laurel Canyon-style bucolic rock voyage, with Hassall's hushed tenor voice cooing over CSN harmonies, wistful major-sevenths and Robbie Krieger-ish guitar explorations" af UNCUT magazine

"Hassall's tunefulness rarely misfires and the homely, nostalic charms never wear out their welcome" af MOJO.

“West Coast harmonies dominate amid blissful psychedelia - a safe haven from his stormyday job.” (Q Magazine)

Singlen Intercity 125 blev playlisted på Radio X i England og var en af NMEs Radar - Tracks of The Week. 

Jon Aslak

Allieret med sin akustiske guitar, spiller den 23-årige sangskriver Jon Aslak personlige danske sange om ungdom, kærlighed og oprør. Debutalbummet forventes klar i løbet af 2017.

 

Camilla Pipaluk Sydel

Camilla Pipaluk Sydel er forfatter og kunstner - født i København og bor i nu Århus. Hun er forfatter til blandt andet "Hvordan jeg fik den perfekte røv"(2012) og "Helt normale menneskers klub"(2015). Begge bøger er samlinger af små historier, moderne eventyr og kortprosa. Denne aften vil hun læse op fra noget af hendes kortprosa.

Back