RECession.jpg

RECession Festival Day 2

Festivalen løber af stablen på Radar den 24. og 25. August i Aarhus, og der sættes igen i år fokus på de alternative genrer. 

Early bird billetter til 100 kr. frem til 6. juli. Herefter 130 kr. i forsalg.

Program for lørdag:

► Lucy Dacus (us)

Lucy Dacus er færdig med at tænke sig lille. To år efter hendes 2016-debut, ’No Burden’, vandt den nu kun 23-årige sangerinde anerkendelse som et af rockens mest lovende nye stemmer. På Dacus’ andet udspil ’Historian’, der udkom 2. marts i år, er hun ikke bange for at tage de store spørgsmål op om liv og død. Lucy Dacus har udtalt, at hendes nye album er fuld af tåre fremkaldende øjeblikke. ”Et konceptalbum om forsigtig optimisme, modsætninger og modgang. Det begynder mørkt og slutter håbefuldt. Det jeg forsøger at sige gennem albummet, er at håbet overlever, selv i lyset af de værste ting.”

Amerikanske Roling Stone Magasin gav Lucy Dacus seneste album 4 ud af 5 stjerner og skrev ”Lucy Dacus Turns Interior Drama Into Indie-Rock Gold on 'Historian'. The 23-year-old singer-songwriter's second album is a uniquely powerful mix of conversational detail and glorious guitar heroics.”

► JoyCut (it)

Italienske JoyCut skaber et atmosfærisk lydbillede med en mørk kant, et massivt beat, der er melankolsk, opfindsomt og hypnotisk på samme tid. 

Bandets sidste album PiecesOfUsWereLeftOnTheGround har løftet bandet til nye højder, hvilket en tilsyneladende uendelig turné med over 300 koncerter i USA, Asien og Europa, er et tydeligt bevis på. 

Senest har bandet spillet på den engelske festival The Great Escape og blev udvalgt til at spille på sommerens Meltdown festival i London af selveste Robert Smith fra The Cure. Bandet arbejder lige nu på deres fjerde album der forventes ude i 2019.

► Rome In Reverse (it/dk)

Den italienske kunstner Rome in Reverse er fascineret af Skandinavien. Hendes elektroniske lyd har tråde til den danske og svenske elektroniske musikscene.

Rome in Reverse blev opdaget af shoegaze-bandet Sun Glitters, og sammen har de produceret EP'en ’My sun in reverse’, med to Sun Glitters og to Rome in Reverse tracks. Sun Glitters har også produceret debut EP’en ’Northern Lights’ for Rome in Reverse; en eksplosion af loops, beat og upbeat melodier.

Den tredje Rom in Reverse udgivelse ‘The Prestige’ er et album med 13 numre på omkring 130 BPM. Komponeret af Rome in Reverse og produceret af bandet Sun Glitters. Albummet er for Rome in Reverse en bevægelse mod en mere klar lyd, positive vibrationer og et mere modent følelsesunivers. ’The prestige’ havde release 2. marts på Recordjet.

► War Drums

Efter udgivelsen af bandet debut-EP for fem år siden efterfulgt af energiske liveoptrædener, forsvandt War Drums fra musikscenen. Det skyldtes blandt andet, at deres arbejde på det album, som udkommer til august i år, har været forbundet med en forbandelse. Forbandelsen har ramt personligt og musisk, hvilket har betydet, at det dystre elektro-univers, som deres tidligere plade flirtede med, er blevet mere direkte. Det de selv kalder; Synth Brutality.

Den tunge synth-lyd og det lyriske univers i War Drums’ musik trækker tydelige paralleller til bandets inspirationskilder, der bl.a. skal findes i 80’ernes mørke synths, men også blandt mere nutidige navne som The Soft Moon, som War Drums varmede op for, da de besøgte Atlas i 2014. Sangenes melodiske karakter og effektive virkemidler gør dem imidlertid så catchy, at de fjerner sig fra den stereotype dark wave-genre og i stedet trækker på flere af poppens virkemidler.

RECession Festival er en to dages event. Du finder programmet for fredag HER.

Back