aj-4-photo-by-simon-skipper-full

Alex Jønsson Trio + Ornithopter (Release)

Alex Jønsson Trio

Intet mindre end syv nomineringer til Danish Music Awards har den danske guitarist Alex Jønsson bag sig. Nu er den anmelderroste guitarist aktuel med et nyt album, “Heart of Gold”, der byder på en intim stuekoncert, optaget i en lejlighed i Aarhus midtby i foråret 2016.

Sammen med Jens Mikkel Madsen på kontrabas og Andreas Skamby på trommer, skaber Jønsson et intimt, musikalsk univers, der ubesværet sniger sig ind på lytteren. Med de atmosfæriske kompositioner, fritsvævende progressioner og fælles improvisationer, drager de på en mission – sammen – de lytter efter ridser, rytmer og reaktioner, der kan føre dem på sporet af noget større.

Siden deres udgivelse af albummet ”Spy On Your Friends” i 2015 har trioen turneret i Danmark, Norden og Baltikum – og har efterladt sig dybe spor hos både lyttere og anmeldere i ind- og udland.

Ornithoptor

I 2014 udkom orkestreret anmelderroste debutalbum Ornithopter, opkaldet efter bandet selv.
Her 3 år efter i 2017 er de igen klar med endnu en ny plade, kaldet Tordenkaffe! Orkesteret har været på Fanø, for at indspillet albummet, i et gammelt hus i Sønderho. Navnet “tordenkaffe”, kom naturligt efter de lange indspilningsnætter. Tordenkaffe var nemlig den kaffe man drak for, at holde sig oppe i gammeldags stråtækte huse. Dog ikke for at spille jazz, men for at holde øje med, at lyn ikke slog ned i huset.

“Vi føler os dog helt elektriske, som lynet der aldrig slog ned, over vores nye plade! Vi glæder os til at præsentere numrene for jer. Enten live på 2018 jazzscener, eller som lak i muleposen, på vej hjem fra pladewebshoppen i tordenskyen.”

Ornithopter har taget sit navn efter en flyvemaskine der bevæger sig ved at flaske op og ned med vingerne som en fugl. Ligesådan er orkestrets lyd kendetegnet ved flotte temaer som bærer de mange forskellige improvisationer ud og hjem. Musikken trækker arven fra Ornette Colemans musik, men kan også lede tankerne over på de vilde New Orleans op der dyrker den rå messing lyd og bruger bluesens som base.

Scott Westh (trp), Jens Bang (trb), Jakob Retz (b), Daniel Sommer (drm)

Back

Forsalg via www.yourticket.dk. Unummerede ståpladser.

Billetpris er inkl. gebyr på 10. kr. Der sælges billetter ved Radars indgang når dørene åbner, såfremt der ikke er udsolgt i forsalg.