dangersofthesea_photoby_eugenijus-barzdzius_web_2

Dangers Of The Sea + Månelys

DANGERS OF THE SEA tæller medlemmer fra bands som Saybia, Efterklang, Folkeklubben og Slaraffenland. Deres fælles lydbillede er præget af en håndspillede og organiske tilgang til musikken, hvor flerstemmige korvokaler og akustiske guitarer er et gennemgående træk. 

Det er ikke svært at finde referencer til slut-60ernes og start-70ernes folkrock-scene med navne som Neil Young som største inspiration, men DANGERS OF THE SEA er helt deres egne.

(Beskrivelse forsætter under video)

 

Historien om DANGERS OF THE SEA er historien om et band, der var lige ved ikke at blive til noget. Det er ligeledes historien om et band, der har optrådt på Roskilde Festival og SPOT inden udgivelsen af debutalbummet - der i øvrigt er mixet af Nikolaj Nørlund.

Andreas Bay Estrup, som er bandets forsanger og ophavsmand til sangene, har en baggrund som jazztrommeslager med fine eksamensbeviser fra konservatorier herhjemme og i udlandet, og havde egentligt tænkt sig at blive bag sit trommesæt. I smug havde han dog gået og puslet om en stak sange. Sangene var oprindeligt kun tænkt til skrivebordsskuffen og var en måde at få afløb for de melodier, der blev ved med at rumstere i Andreas’ baghoved. Gradvist opstod der dog et behov for at komme ud med dette udtryk, og lysten til at skabe et stærkt fællesskab voksede.

Der skulle en god del overvindelse og gentagende opfordringer fra musikervenner til, før Andreas tog mod til sig og samlede det, der skulle blive til DANGERS OF THE SEA. 

De første spæde skridt blev taget i sommeren 2010, hvor Andreas sendte demoer rundt til en lille håndfuld gode venner og venners venner fra musikermiljøet i København, alle med baggrund i forskellige bands.

Jess Jensen (keys), som også spiller i Saybia, og Mike Juel Taagehøj (bas), som spiller i Slaraffenland, var begge to af Andreas’ tætteste venner og havde begge tidligere spillet i andre konstellationer med Andreas. Frederik Teige (guitar) var lige steget af Efterklang-karavanen, efter at have turneret med dem i 3 1⁄2 år og kendte Mike fra Slaraffenland og Efterklangs fælles turnéer. Rasmus Jusjong (trommer), som også spiller i Folkeklubben m.fl., kendte Frederik helt tilbage fra børnehaveklassen, og de havde praktisk talt lært at spille sammen og begge sunget i Københavns Drengekor.

Sammen udgav de i 2013 deres selv-betitlede debutalbum, som de i 2017 fulgte op på med albummet 'Our Place in History'.

MÅNELYS

Månelys er et alias for sanger og sangskriver Morten Ebert Larsen, født 1990. Han skriver tidløse dansksprogede sange om hverdagens magi og livets store spørgsmål med inspiration fra ledestjerner som Dylan, Springsteen, Steppeulvene og Gasolin'. Sangene giver lytteren håb og tænder lys i mørket. Månelys er en ny aktør på den danske musikscene, men har fået en flyvende start i koncertsammenhæng. Hans første offentlige optræden var som support for Tårn på Atlas (Aarhus) i november 2017, og allerede ugen efter varmede Månelys op for Hjalmer på Posten (Odense) for adskillige hundrede tilhørere og fik anerkendende ord fra både publikummer og musikbranchefolk. Debut-udgivelse kommer forhåbentlig i 2018.

Back