excelsior-0-0-1412-941

Excelsior + Ydegirl

Excelsior

Efter at have skabt sig et navn i den danske musikalske undergrund tog Anja T. Lahrmann orlov fra den aktive musik for at hellige sig elektronisk komposition gennem computerskabt musik. I løbet af sommeren 2016 udmøntede hendes efterforskning sig i de spæde skridt mod at udkomme under hendes nyslåede solo-alias, Excelsior.

Som Excelsior trækker Lahrmann inspiration fra musikalske fyrtårne som Broadcast og deres afdøde forsangerinde Trish Keenan samt nyere kunstnere som amerikanske Julia Holter. Den avantgardistiske elektroniske musik fra folk som Mort Garson og Morton Subotnick er også at finde på Anja Lahrmanns kildeliste.

Anja Lahrmann interesserer sig som Excelsior for klangflader og stillestående spændinger på både det ubegribelige og det fysiske plan.

Ydegirl

Andrea Novel alias Ydegirl startede som soloprojekt i 2016, med selvudgivne singles på youtube. Aliasset deler navn med mosefundet af en teenagepige fra oltiden. Forestillingerne om den unge Ydepiges skæbne har haft tydelig indvirkning på musikprojektets udvikling både i dets lyd- og tekstunivers.

Debutudgivelsen 'Parody of crime' på Visage (2016), er et stærkt musikalsk statement, der udfordrer den gængse struktur af sangskrivning. De fleste tracks er ledt af en vokal, til tider halvt sunget halvt talt, der i en selvsikker tone nogle gange referer til hip hop, mens den andre gange bevæger sig mere over i legende R&B-agtige arrangementer.

Aktuelle Ydegirl har sidenhen udviklet sig til en kvartet, som udover Andrea Novel, nu består af Asger Valentin, Bjarke Valentin, og Thea Thorborg.

Kvartetten gør overvejende brug af klassiske instrumenter som horn, fløjte og violin, som leder tankerne hen på kammermusik, mens elguitar, de distortede trap hihats, subheavy kicks og subtropiske samples leder tankerne i en helt anden retning.

Singlen LOA / An Indie Libretto er netop udgivet på posh isolation mixtapet ‘I could go anywhere, but again I go with you' (oktober 2017) og giver et nærmere indtryk af den mere aktuelle lyd af Ydegirl.

Back

Forsalg via www.yourticket.dk. Unummerede ståpladser.

Billetpris er inkl. gebyr på 10. kr. Der sælges billetter ved Radars indgang når dørene åbner, såfremt der ikke er udsolgt i forsalg.