de_underjordiske-foto

De Underjordiske

Der har været stille omkring De Underjordiske den seneste tid, men da de trådte op som hovednavn til Sorte Firkant Musikfestival i København tilbage i november, var det ifølge Rockfreaks.net med en god portion nye sange i set-listen og et show, som levede helt op til det, som har gjort De Underjordiske til et af landets mest hypede live navne de seneste år.

De Underjordiske spiller dansksproget rock’n’roll, der sammenfiltrer elementer fra 60’ernes psykedeliske rock og 80’ernes guitarpop. De bygger videre på 00’ernes indietradition og ånder liv i organisk, alternativ rock, som den lyder på dansk i 2015. Sangene pendulerer mellem fængende up-tempo numre, storladne melodier og magien i det repetitive. Teksterne kredser om frigørelse, spiritualitet og kærlighed. De er følelsesbårne og overjordiske, hvilket trækker tråde til 60'ernes og især romantikkens lyriske tradition. 

De to guitarister, brødreparret Kristian og Andreas Bengtsen, startede sammen med forsanger Peter Kure De Underjordiske i sommeren 2012. Et halvt år senere fik de selskab af Christian Skibdal (The Wands) på bas og Thomas Brandt (The Woken Trees) på trommer. I dag er konstellationen lidt anderledes, da Astrid Samuelsen (Deadpan Interference) har samlet bassen op efter Christian Skibdal.

Gruppen brød for alvor igennem med deres velbesøgte koncert på Roskilde Festival 2015 og med debutalbummet 'Ind I Flammerne', der udkom den 3. september 2015. De har siden været mest- spillede kunstner på P6 Beat i flere måneder og blandt andet optrådt på Eurosonic Festival i Holland og til Steppeulv-prisen 2016.

Dødens Triumf

Dødens Triumf spiller dansksproget rock, med elementer af punk, indhyllet i nordisk melankoli og fængende melodier i et følsomt og nærværende tekstunivers, der kredser om kærlighed, drømme, livet og døden. Lyduniverset findes et sted mellem 00’ernes københavner punk og sorgfulde tremolo drevne soundtracks til italienske westernfilm, men er først og fremmest unikt og dragene.

Grundstammen i bandet er forsanger og guitarist Jakob Johnsen og trommeslager Mads Richter Rasmussen. Siden numrenes undfangelse i 2011, har de to blandt andet samarbejdet i bandet Halshug, der har stor anerkendelse fra kritikere i Danmark og internationalt. De har turneret og spillet koncerter i det meste af Europa, USA og Rusland, i alt fra squats til store festivaler. Bandets live besætning, består af skiftende men specielt udvalgte venner og bekendte fra bands som Slægt, Værket, Orm m.fl., der ligeledes har stor erfaring, live såvel som i studiesammenhæng.

Back