Kira-Faust-low-res.jpg

Kira Skov & Maria Faust "In the beginning"

"In the Beginning" er det musikalske samarbejde mellem den danske sangerinde og sangskriver Kira Skov (Kira and the Kindred Spirits, The Cabin Project mm.) og den dansk/estiske jazzsaxofonist og komponist Maria Faust.

De to udgav i 2017 albummet "In the Beginning", der bygger på en rejse til Estland, hvor de i en nedlagt kirke indspillede det mersterlige værk, der på en gang bygger på både højtidelige hymner, jazzede rytmer og smuk kompositionsmusik - det hele i samarbejde med stjerneproduceren Mark Howard (Bob Dylan, Neil Young, Tom Waits m.fl.).

Værket affødte to Danish Music Awards (Årets Danske Jazzkomponist og Årets Danske Vokaljazzudgivelse) samt musikkritikerprisen Steppeulven for Årets Komponist og fik bl.a. 6 ud af 6 stjerner i Berlingske med ordene:

"(...) dette [er] så klart Kira Skovs stærkeste kunstneriske statement i karrieren. PJ Harvey har altid været en ledestjerne. Nu lyser Kira Skov selv et sted deroppe. "In The Beginning" er et knugende, kompromisløst værk af stor sakral skønhed."

Koncerten på Radar bliver en intimkoncert, så der vil være begrænsede pladser.

Kira Skov & Maria Faust

Kira Skov og Maria Faust er gået sammen i en ny konstellation, under navnet “In the beginning” og har teamet op med stjerne produceren Mark Howard omkring indspilningerne som fandt sted i Ilmjärve i Estland i midten af oktober 2016.

Kira Skov har siden sin debut med Kira and the Kindred Spirits i 2002, udgivet 12 plader og har markeret sig som en artist i konstant bevægelse. Udgivelser der vidner om hendes store kunstneriske alsidighed, succesfulde Billie Holiday fortolkninger, samarbejdet med Peter Peter og deres fælles band Persona, med Marie Fisker og The Cabin Project, samt hendes løbende samarbejde med John Parish, som har produceret Kiras 3 seneste solo udgivelser, hvor “When We Were Gentle”, i 2014 vandt hende to Steppeulve: Årets danske plade og årets sangerinde, samt en Carl pris som årets tekstforfatter. Udgivelser der er nået langt ud over de danske grænser.

Maria Faust har ligeledes for alvor markeret sig på den internationale eksperimenterende jazz scene over de senere år. Hun er født i Estland og har været bosat i Danmark i snart 14 år. Hun er klassisk uddannet og er en efterspurgt og berømmet saxofonist, komponist og arrangør, bedst kendt for hendes arbejde med “Third Stream Jazz”, moderne bigband musik, improvisation og andre alternative musikformer. Maria har turnéret i stort set hele verden, og hun har vundet en lang række priser, såvel i Danmark som i hendes hjemland. Hendes større gennembrud kom i forbindelse med hendes seneste udgivelse, “Sacrum facere”, som vandt hele to Danish music awards i 2014: “Årets jazz komponist” og “Årets crossover udgivelse”.

De to kunstnere er nu gået i et kompositorisk samarbejde. I februar 2016 besøgte de Estland og tog på et road trip til landets sydligste områder, tæt på den russiske grænse, på udkig efter inspiration til skabelsen af deres nye fælles projekt og også rammerne som musikken kunne folde sig ud i. Sammen ledte de efter noget vi har glemt. De fandt en forladt ortodoks kirke fra 1873, der p.t. ikke er i brug, for befolkningen i området er praktisk talt forsvundet. De har blandt andet ladet sig inspirere af landets unikke historie, med særlig fokus på grænseområdernes forsvindende kulturer, estiske myter, og den brutale historie af de skiftende regimer. Fra nazisterne til den sovjetiske besættelse og en lang historie af slavearbejde, der har fundet sted århundreder før disse mere veldokumenterede mørke tider, i vores fælles historie. Kira og Maria er dykkede ned i en kollaborativ musikalsk rejse, der søgte efter tabte sange i dette forladte land. En skattekiste af glemte historier og hypnotisk messende fortællinger i mødet med den estiske folklore, som de har transformerer til deres egne sange, lydbilleder og fortællinger.
Stjerneproduceren Mark Howard blev engageret til at stå for indspilning og mix af musikken. Han er bedst kendt for sit 23 år lange musikalske partnerskab med Daniel Lanois, og han har indspillet, mixet og produceret plader for kunstnere som Bob Dylan , Willie Nielson, Marianne Faithfull, Neil Young, Tom Waits, Iggy Pop m.fl. Han har tidligere mixet en plade for Kira og var senest producer for Kira og Marie Fiskers succesfulde samarbejde, “The Cabin Project”, som blev indspillet i en hytte i de canadiske skove.

"In the beginning" har en helt særlig lyd som er en sammensmeltning af noget nyt og noget meget gammelt. Kira og Maria kommer fra to meget forskellige verdener, men sammen har de skabt en lyd som synes ny og naturlig. Maria Faust har skrevet arrangementerne til musikken, på niveau med en moderne Gil Evans.

De vandt hele to Danish music awards i 2017: ”Årets Danske Jazzkomponist” og i kategorien ”Årets Danske Vokaljazzudgivelse.”

 

Back