Loma-2017-promo-04-bryancparker-2250x1500-300.jpg

Loma (us) + Adam Torres (us)

I juni 2016 lagde det amerikanske ægtepar Emily Cross og Dan Duszynski vejen forbi Radar og imponerede et tryllebundet publikum med deres dystre noisy dream pop under navnet Cross Record. Nu vender de tilbage, næsten præcist to år efter sidste besøg. Siden har duoen fået selskab af Shearwater-frontmanden Jonathan Meiburg. Ægteskabet er slut. Navnet er blevet ændret. Lydbilledet et andet. Men de mange forandringer har ikke gjort musikken mindre fascinerende.

Historien om Loma så sin begyndelse, da Cross Record blev inviteret på turné med indierockbandet Shearwater i 2016. Selv om Cross Record var et forholdsvis nyt band på det tidspunkt, blev Shearwater-frontmanden Jonathan Meiburg blæst bagover af duoens specielle lyd og deres måde at lave musik på. I løbet af turnéen blev både det musikalske og det venskabelige bånd stærkere og stærkere mellem de tre, og et musikalsk samarbejde var så småt ved at vise sig. Da de kom hjem tog de ud i et lille hus på landet sammen, og der lavede de musikken til det, som blev trioens første plade sammen; Det selvbetitlede debutalbum der udkom 16. februar.

Debuten vidner om en lyd, som er mørkere end både Shearwaters og Cross Records, men med samme dybde og lige så detaljeret som man kender det fra de to bands. Så der venter en helt særlig oplevelse når det fremføres live 17. juni på Radar.

ADAM TORRES

Efter udgivelsen af sit seneste album, 'Pearls to Swine' og hans 'I Came to Sing the Song' EP, begge via Fat Possum, har Adam Torres etableret sig som en stærk og spændende kunstner og sangskriver. Musikalsk bevæger han sig indenfor psych-folk og indie, smagt til med sin families rødder i USA sydvest. Det musikalske resultat er dybe og introspektive rejser, både intime og mindeværdige, hvilket gør det klart, hvorfor Torres er blevet en favorit af NPR, Pitchfork og lignende.

Back