Isbjörg_low-res.jpg

ISBJöRG + RYAN EGMONT + THE COSMIC TWINS

Denne aften præsenteres af Musikforeningen Mono:

ISBJöRG
Isbjörg gør tingene på deres helt egen måde. Kreativiteten tager over, når musikken bevæger sig ud i alt fra de afdæmpede, atmosfæriske passager med smukke harmonier i både instrumentation og vokal, hen over de store, episke omkvæd, til de mere hårdtslående, og til tider direkte kaotiske momenter. Alt dette er bundet sammen af klaverets centrale og dynamiske rolle som både lead- og rytmeinstrument i såvel de bløde som de tunge passager. De lyriske temaer varierer fra refleksioner over personlige erfaringer til religiøs radikalisme - blikket er rettet mest imod det indre liv men forsøger samtidig at gribe udad i verden.
Isbjörg udgav deres debut EP d. 22. januar 2016, som har høstet ros hos bl.a. Gaffa og GFR for sin unikke tilgang til genren og den kreative brug af klaveret. I efteråret 2016 udgav Isbjörg shufflesinglen ”In Endings”, som er et unikt koncept bestående af 11 sangstumper som, afspillet på shuffle, genererer en ny version af nummeret hver gang. I marts 2017 udgav Isbjörg sin første musikvideo til nummeret ’Collective Egoism’, som er første single fra bandets anden EP ’Glacier’. EP’en, som udkom i maj 2017, viser et modnet Isbjörg med store ambitioner og modtog ligeledes stor ros fra pressen.

RYAN EGMONT
Med rødder i den vestjyske muld og den New Zealandske vulkanjord er der i Ryan Egmont et naturligt spil på kontraster, en leg med dynamik og den evige længsel efter ”det andet hjem”. Således kan man i teksterne finde drømme, håb og melankoli, mens musikken til tider eksploderer i snestorme af følelser, og andre gange er solbeskinnet og let. Den underliggende røde tråd findes dog i en forkærlighed for folk-rocken og især den ekspressive brug af flere vokaler. Ryan Egmont er et ungt band, der nu på sin ét-årsdag kan se tilbage på koncerter på SPOT, Grim Fest, en håndfuld koncerter i Tyskland og Sverige og de første spæde skridt mod indspilningen af debut-Ep’en.

THE COSMIC TWINS
Tvillingebrødrene Alec og Chris Andreev er i front for deres nye bandprojekt The Cosmic Twins. Tvillingernes indbyrdes, livslange forhold giver en fascinerende dobbelthed i deres samspil. Styrke og sårbarhed. Episk og inderligt. Drømmende og jordnært. Energisk og melankolsk. Håbefuldt og hjerteskærende. Storladne arrangementer på enkle og stærke melodier. Massive lydbilleder med intense øjeblikke af stille skønhed. Alternativ poprock med elektronisk inspiration.

Back