AYSAY-IMG_6058.JPG

AySay

Luna Ersahin er født ind i en tokulturel familie: hendes mor er dansk, hendes far er kurdisk/tyrkisk. I hendes verden var det lige så naturligt at blive lagt i seng til ”solen er så rød mor” som til en tyrkisk folkevise på instrumentet saz.
Da hun blev ældre, blev det pludselig rigtig vigtigt at finde ud af, hvor man fandt sin stemme; personligt men i allerhøjeste grad også musikalsk. Det er i kølvandet på denne identitetsrejse, at AySay blev skabt.

’AySay’s lyd har udgangspunkt i Luna Ersahin, som bringer den mellemøstlige folkemusik ind i den vestlige musikkultur. I spændingsfeltet her skabes en stemning, der farves af tekster på dansk såvel som tyrkisk. Med både klassisk mellemøstlige instrumenter og elektroniske elementer, forsøger de at udviske grænserne mellem øst og vest.

Bandets musik var en central del af åbningen af Aarhus Europæisk kulturhovedstad, og blev akkompagneret af Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Jazzorkester, samt til åbningsparaden, hvor Luna bl.a. sang hun en duet med færøske sangerinde Eivør, foran 70.000 mennesker og live på DR1.

I 2017 indspillede gruppen en EP, der udkommer den 19.maj 2018 i Aarhus på Radar. Udgivelsen vil være første trædesten i Luna Ersahin's musikalske identitetsrejse, en afslutning og samtidig en begyndelse.

Back