Sotomayor

Sotomayor (mx) + Mantra Soundssystem

Sotomayor er et elektronisk projekt fra de to mexicanske søskende Raul og Paulina Sotomayor. Med en stærk latinamerikansk indflydelse, er det et projekt, der tager livtag med rytmerne fra cumbia, afro beat og peruiansk chicha.

Selv om Sotomayor er et mindre kendt band herhjemme, er søskendeduoen og resten af bandet i det latinamerikanske en vigtig del af den elektroniske cumbia-scene. Raul er i hjemlandet også kendt som den ene halvdel af bandet ’Beat Buffet’, der i 2013 vandt årets bedste Funk/Jazz/Fusion albumprisen til den årlige internationale Independent Music Awards med deres debutplade ”Juegue”. Søsteren Paulina er ud over sangerinden i Sotomayor også trommeslager i folkrockbandet ’Jefes del Desierto.

Bandet udkom med deres første single i 2015, og samme år blev de udvalgt til at spille de på den præstigefyldte store festival Vive Latino i Mexico City – hvilket blev deres livedebut. Året efter udkom debutalbummet der i 2017 blev fulgt op af pladen ”Conquistador”. Andenpladen blev til via en Kickstarter-kampagne, som var den først af sin slags i Mexico.

Mantra Soundssystem

https://www.facebook.com/mantra.soundsystem.dk/

Back