Jaako_Eino_Kalevi300dpi.jpg

Jaakko Eino Kalevi (FI)

Den finske synth-pop artist Jaakko Eino Kalevi vender tilbage til Danmark med et nyt album i ryggen.

I en tid, hvor vi konstant kan være på og i kontakt med hinanden, er det at trække sig tilbage og trække stikket blevet en luksus i det moderne liv – og netop det er kernen i den finske psych-pop artist Jaakko Eino Kalevis nye album ’Out of Touch’, der udkommer til oktober.

På albummet, der er det andet på pladeselskabet Weird World (partnerselskab til Domino Records) og er den første fuldlængde siden den anmelderroste selvbetitlede debutplade i 2015, lader Jaakko sig inspirerer af et længere ophold i Athen, mens han mediterer, i ægte Jaakko stil, over den daglige trummerum i hamsterhjulet.

Jaakko Eino Kalevi fik for alvor slået sit navn fast med ep’en ’Dreamzone’ fra 2014, der sendte den finske musiker rundt til udsolgte koncerter og et hav af festivaler rundt omkring i Europa – her i blandt Roskilde Festival, SPOT, Sonár Copenhagen og P6 Beat Rocker Koncerthuset her i landet. EP’en blev fulgt op året efter med det anmelderroste selvbetitlede debut LP, der landede på top 20 lister over årets albums hos anerkendte internationale musikmedier som Time Out, Mojo og Dummy og fik fem ud af seks stjerner hos Gaffa herhjemme.

Siden debut LP’en har Jaakko arbejder på en række andre udgivelser, blandt andet under navnet Man Duo, samt medvirket på Talking Heads frontmanden David Byrnes seneste album, ’American Utopia’, og i 2016 blev han en del af line-uppet i en række shows med den belgiske new-wave cultgruppe Aksak Maboul.

Nu er han klar med nyt i eget navn. Numrene på ’Out of Touch’ er alle skrevet og produceret af Jaakko selv i hans to hjembyer Berlin og Helsinki i 2017, og trækker stilmæssige på referencer fra Gerry Raffertys swagger over psykedeliske Motown til græsk dub og kontinental pop – men med den familærer varme og melodisk flair, som man forbinder med Jaakko Eino Kalevis tidligere musik.

Support: ZAAR

ZAAR er et soloprojekt startet af Sara Flindt, der med sin stemme, loopstation og effektpedaler, brager ud over scenekanten. 

Lag på lag opbygger hun et lydunivers, som spænder fra det sagte og intime til svimlende højder.

Inspirationen henter hun fra kontrasterne i sommerens lys og vinterens mørke, blide strygere og hårde beats, der er med til at definere ZAAR's helt særlige Skandinaviske lyd. 

I december 2017 spillede hun sin første solokoncert i Reykjavik, hvorefter 2018 bl.a har budt på turné i de fire største danske byer med netværket #KIM (Kvinder i musik), efterfulgt af en koncert i New York, på Den Grænseløse Festival og til dette års Iceland Airwaves Festival.

Koncertaftenen præsenteres med støtte fra puls - NORDISK KULTURFOND.

Back