Singvogel bandbillede 2018 v4.jpg

Singvogel

Singvogel har spredt deres egen udgave af rock'n'roll og kontrolleret kaos på den danske rockscene siden begyndelsen af århundredet. Men der er stadig rigeligt med peber i bøssen, og gruppen er i oktober klar med et nyt album, 'Uh Ulvehånd'.

Udgivelsen, der udkommer på selskabet Elektrolyt, markeres denne aften med en releasekoncert på Radar.

'Uh, Ulvehånd' ligger på sin vis i klar forlængelse af gruppens senere års udspil - af anmelderne blandt andet kaldt "som Iggy & The Stooges i Storcenter Nord" og "sprogligt surrealistisk og grotesk". Men albummet når alligevel endnu længere ud i hjørnerne med både classic rock og disco som skridsikre ingredienser. For eksempel er de to singler "Jeg Har Altid Været Heldig" og "Seks Led", henholdsvis et hudafskrabende rock-skrald og en komplet nedtonet affære med overraskende plads til ro og store vidder.

Live er Singvogel kendt og berygtede for hæsblæsende og fremfor alt intense soniske udflugter, der prikker og sparker, så enhver snildt risikerer at blive fanget på det forkerte ben. Der venter med andre ord et knasende, glitrende og konfronterende rock'n'roll-show af fuzz-træblæser-garagetråd.

Udover pladerne i eget navn, har Singvogel markeret sig med anmelderroste udspil og optrædender i samarbejde med poeten Peter Laugesen.

Back