MonoIStereoBWGreen.jpg

Schwarze Fiktion + SpaceBaby + Þór Arnarsson

Musikforeningen Mono præsenterer tre bands og artister fra det Aarhusianske vækstlag.

Denne aften kan du opleve:

Schwarze Fiktion

Fra dybet i Aarhus bunkermiljø bryder nye elektropop/rock toner frem i form af orkesteret Schwarze Fiktion.

Fra fri improvisations jazz og punkrock til lyden af velsmurt elektropop med kant. En bevægelse der har taget form over godt to år og hvori de to musikere Søren Raaschou og Bo Skjelmose forenes. En håndholdt sammenhørighed, blottet for kompromiser. En fortælling tætnet af hvidmalet beton, fortalt i et syntetisk lydbillede indrammet af fremadstormende visuals.

SpaceBaby

SpaceBaby blev dannet i starten af 2015 i hjertet af Aarhus. Kvintettens genre kan bedst beskrives som alternativ indierock med to dråber syre. Med et solidt afsæt i rocken bringes de bedste elementer fra bl.a. reggae, funk og country i brug, hvilket giver dem et udtryk, der er helt deres eget.

Musikken skrives i samspil, hvor medlemmernes forskellige inputs kombineres til et unikt og iørefaldende udtryk. Med en forkærlighed for fængslende melodier, bevægende rytmer samt den nutidige elektroniske vibe, lykkes det SpaceBaby, med stor overbevisning, at smelte de to verdener sammen til et unikt univers. Et univers hvor der arbejdes med alt fra fortabt kærlighed til meningen med vores eksistens.

Þór Arnarsson

Þór præsenterer en ny lyd med egne kompositioner skrevet til guitar, fløjte og pedaler. Guitaren bliver smeltet med orgel, bas og synthesizer og skaber et meget større lydbillede end man normalt ville høre med én guitar.

Med inspiration i den islandske natur og fra artister som Steven Wilson, C418, Bass Communion og mange flere bliver lyden ambient, elektronisk og udforskende klangligt. Følelser af glæde, tristhed og tomhed sætter stemningen i de forskellige numre.

Numrene er bygget op simpelt med spændende klange og melodier og masser af plads til improvisation, både på guitar og pedaler. Det bliver en koncert, hvor man kan komme dybt ind i sine egne tanker, med numrene som din egen ”filmmusik”.

Back