Coverbillede - Teaser.png

Oppenheimer 2018

Oppenheimer præsenterer fem dugfriske navne fra den danske upcoming musikscene. Festivalen finder igen i år sted på Radar i Aarhus, hvor du i løbet af en enkelt aften har mulighed for at opleve nye musikalske talenter inden for en bred vifte af genrer.

Hvert år modtager Oppenheimer hundredevis af ansøgninger i deres open-call ansøgningsrunde, der løber fra april til maj. I samarbejde med en ekstern lyttejury bestående af udvalgte personer fra den etablerede musikbranche har de udvalgt fem ansøgere, der får mulighed for at imponere publikum såvel som musikbranchen med en showcase til Oppenheimer 2018.

Line-up:

Klaptrae

Klaptrae er elektronisk samplefolk med knitrende fragmenter, vocoders og rumklang i et stærkt følelsesladet og æstetisk univers. Siden 2017 har Laurits Steinberg udgivet musik via SoundCloud under aliaset Klaptrae, hvor første udspil meget passende hed ‘1’st’. Sangene varierer meget i deres udtryk, men har alle én ting til fælles: kærlighed. Klaptraes sange har altid følelserne helt uden på tøjet.

Blue Demon

Blue Demon er en københavnerbaseret duo bestående af søskendeparret Jakob og Maria Viskinde. Musikken trækker på referencer fra rockens verden samt 80’ernes musikscene og består af en lang række forskellige stemninger og udtryk tilsat en stærk vokal. Blue Demon har hidtil gjort sig bemærket på især undergrundsscenen i København og Berlin med deres intense, mørke musikalske univers.

Takykardia

Takykardia er en trip-soul gruppe, der med vidt forskellige musikalske baggrunde inden for klassisk musik, art punk, jazz og performancekunst er mødtes i et fælles projekt, hvor der leges frit i et genrebrydende univers. Luna Matz’ forførende vokal er i front, hvilket kan opleves på gruppens selvbetitlede debut-EP, som udkom i februar i år.

Bear With Me

Bear With Me’s musik er drevet frem af vævende synths, stædige beats og insisterende vokaler. Projektet startede i 2016 på gulvet i soveværelset, hvor der blev eksperimenteret med den mindste synthesizer, en lille trommemaskine og et beskedent lydkort. Udstyret er siden blevet skiftet ud med deciderede lydstudier, og bandet tæller nu fem mand, der udgav første single, ’After Me’, 20. april i år.

Cousin

Cousin er en firemands popgruppe fra Aarhus. Et projekt, der forsøger at gøre boksen, man kalder popmusik, en lille smule større. Den melodiske kerne er pop, men den musikalske indpakning søger at udfordre mainstream pop-lyden. Bandets fire medlemmer danner ramme om en lyd, der søger opad og udad; der både tør det storslåede, det energiske og det hviskende. Bandets ambitiøse lyd afspejler sig også i deres visuelle side, der indtil videre har resulteret i to musikvideoer, der sætter tekst og musik i perspektiv på en udfordrende og tankevækkende måde.

Back