Karin Sjöholm.jpg

Sjöholm - album release

SJÖHOLM laver dramatisk vise-pop, med inspiration hentet fra den svenske visetradition, spansk flamenco og blues. Med en blanding af akustiske og elektriske elementer skabes et udtryk af nøgenhed og ambiens i sange om længsel, kærlighed og mytologi.

Det er i fortællinger fra dagligdagen, men også i drømmende fantasier om andre verdener og mytologier, at SJÖHOLM tager lytteren med ind i et musikalsk univers hvor det musikalske fokus ligger i detaljen, dynamikken, dybden og det intuitive sammenspil musikerne imellem. Denne aften er release på bandets første album.

Koncerten er en del af The Genderhouse Festival.

Sangerinden Karin Sjöholm er vokset op i Lund, Sverige og begyndte tidligt at lege med kunstens forskellige udtryksformer, hvilket førte hende til Danmark, hvor hun siden 2003 har arbejdet med musik, performance og scenekunst. At have to hjemlande gør hende til “observatør” af begge lande, hvor fornemmelsen af at høre hjemme er flygtig. Fælles for Sjöholms tekster er derfor temaet “længsel” og hun siger om dette:

Når man skifter land og sprog begynder der langsomt at opbygges en længsel efter dit eget modersmål. Når jeg synger på svensk, og kan bruge ‘mine egne’ vokaler, er det som at vende hjem til et sted hvor min sjæl sidder og venter. Men længslen handler om flere ting end sproget; det er også en almen menneskelig længslen efter kærligheden, glæden i livet og længslen efter dem der er gået bort. Igennem musikken tillades jeg at rejse tilbage i tiden, til verdner som for lang tid siden er forsvundne.”

Back