Skammens-Foto.jpg

Skammens Vogn

Skammens Vogn er klar med nyt album!

Skammens Vogn er blevet kaldt flere ting gennem tiden. Blandt andet: "Danmarks bedste band" og "Bandet uden stil". Af publikummet har de altid været kendt som bandet, man ikke helt vidste hvor man havde - men underholdt, det bliver man af den stærke musikalske trio.

Det nye album Musik og drøm, der kommer 21. september, udmærker sig ved sin homogenitet. Hele pladen igennem er der lån fra nogle af Danmarks største digtere og sangskrivere, der blandes ind i Skammens vogns særegne og umiskendelige univers.

De nye numre er lyrisk inspireret af blues, ikke som en følelse, men som en poetisk og musikalsk form. Som bandets sangskriver, Nikolaj Zeuthen, selv siger:

"(...) det potentielt uendelige repetitive forløb med et enkelt omkvæd som omdrejningspunkt. Det er en tilgivende form, kan man sige, fordi der jo altid kommer et vers mere, og det er en modtagende tilstand hvor man prøver at træde til side og hvor der så netop bliver plads til alle de her andre stemmer, alle de her enkle og dybe og smukke ord man lagrer i hjertet gennem et liv".

Meget er sket for trioen siden deres sidste besøg på Radar og albummet Sukaley! der kom sidste år. Oliver Hoiness er næsten blevet færdig som sexolog hos Joan Ørting og tjener til det daglige brød som kirkemusiker i Bellahøj. Forsanger Nikolaj Zeuthen, der også er forfatter, har fået bijob som gadefejer, og trommeslager og bassist Jakob Millung er forsvundet til den colombianske regnskov, hvor han regulært måtte findes og hentes hjem til indspilningerne af de nye sange. Han har brugt sine sidste skillinger på en grund ved stranden og er blevet frugtavler.

Så hvad tilføjer disse brogede, nye erfaringer et allerede rutineret band? Det glæder vi os til at finde ud af på Radar denne torsdag aften.

 

Support: Lasse Sonne

Lasse Sonne er født i 1991 i Hvidovre. Han var med i et børnecirkus som barn, og elsker kombinationen af det eksperimenterende og det folkelige. Har tidligere været aktiv i projektet ‘Vi Leger Musik’ og arbejder nu på sin første udgivelse i eget navn. Forventet i foråret 2019. Optræder sædvanligvis med band, men på denne aften helt alene.

Back