Nukiga_Grøn.jpg

KIVIKKAT (GL/DE/DK) + ROSYAN + NoiaNiz

NUKIGA præsenterer i samarbejde med ProLab den unikke grønlandske/danske/tyske konstellationen KIVIKKAT, hvor inuit trommedansspilleren Pauline Lumholt optræder sammen med den tyske free-jazz legende Hartmut Geerken, den danske gudsbenådede live-trommeslager Kresten Osgood og den dansk-pakistanske multi-instrumentalist Snöleoparden.

De får denne aften selskab af den dansk-iranske komponist og lydkunstner ROSYAN og DJ’en NoiaNiz

De kreative brødre i NiemannsLand pakker hele aftenen ind i lækker video-art og visuals.

KIVIKKAT (GL/DE/DK)

KIVIKKAT er navnet på et unikt orkester bestående af fire enestående musikere fra Tyskland, Grønland og Danmark. 

Orkestret byder publikum indenfor i hjertets og fantasiens rum, når de inviterer til grønlandsk fællessang, inuit ritualer, shamanisme, free-jazz, avantgarde og musikinstrumenter fra hele verden. Alt sammen leveret med følelsernes sprog og en garanti for, at uventede ting vil ske.

KIVIKKAT består af de fire musikere:

Hartmut Geerken (DE)
Den 79-årige Hartmut Geerken er en ægte legende af den internationale free-jazz - og avantgarde scenes tidligste år. Han er berømt for sine banebrydende arrangementer i Egypten, Tyrkiet og Afganistan, og ikke mindst hans nære samarbejde med Sun Ra og en lang række af de største navne fra jazz og avantgarde verdenen.
Pauline Lumholt (GL/DK)
Pauline er en af de ældste og førende udøvere af den grønlandske Inuit trommedans. Hun har modtaget Grønlands kulturpris for sit arbejde og åbnet folks hjerter med sin musik verden rundt.
Kresten Osgood (DK)
Han er et sandt fyrtårn for moderne jazz i Danmark. Kresten Osgood er sin generations vigtigste ildsjæl. En gudsbenådet live-trommeslager med et brændende hjerte for musikken, en voldsom appetit på nye ideer og et frygtløst sindelag, der har kastet ham ud i udfordrende, skæve og overraskende situationer ved koncerter. På scenen kombinerer Kresten Osgood stålsat musikalsk fokus, spontan energi, fantasi og humor.
Snöleoparden (DK)
Der er flere grunde til, at multi-instrumentalisten Jonas Stampe har valgt lige netop dette dyr som sit alter-ego og åndelig drivkraft. Ligesom snöleoparden, har Stampe rødder i Asien, nærmere betegnet Pakistan, og dyrets smidige fysik kan også overføres til Stampes gymnastiske evne til at jonglere med forskellige musikalske stilarter.

ROSYAN (DK/IR)

Rosanna Lorenzen er en dansk/iransk komponist og lydkunstner. 

ROSYAN er synonymet for hendes solo-projekt, hvor hun udforsker mødet mellem den akustiske og elektroniske verden, såvel som det visuelle element i en auditiv sammenhæng. 

Med sin cello i hovedrollen balancerer hun løbende mellem improvisation og forudbestemt form, hvor hun går i dialog med instrumentet og dets muligheder. Både rå og processererede field recordings og live looping af cello er blandt de ting du kan møde i hendes organiske og atmosfæriske lydunivers.

NoiaNiz (DK)

Noianiz har igennem to årtier begejstret både det danske og internationale publikum med sine uovertrufne evner bag DJ-pulten.

Noianiz har spillet på Sonar festivalen i Barcelona, Midnight Sun i Norge, Fregs of nature i Tyskland og masser af andre steder.

Noianiz har yderligere startet Jenka music.

Visuals: NiemannsLand

NiemannsLand er et kreativt fællesskab mellem brødrene Nicolai Niemann-Nielsen & Kristian Niemann-Nielsen. Deres visuelle udtryk bevæger sig i grænselandet mellem videokunst og visuals.
Med deres kreative set-up med bl.a. videosynthesizers skaber de live-visuals, ofte med et psykedelisk twist, som komplimenterer og forstærker musikken.

Back