Lowly-bw_7928.JPG

Lowly [Udsolgt]

KONCERTEN ER UDSOLGT

Danske Lowly opnåede, både nationalt og internationalt, stor anerkendelse for deres legesyge albumdebut ‘Heba’ fra 2017. Herhjemme resulterede lovprisningerne blandt andet i en nominering i kategorien ‘Årets Album’ til Steppeulven, mens kvintetten uden for landets grænser fik ros i navnkundige musikmedier som Pitchfork og Uncut.

Lowly er lige nu aktuelle med singlen ‘Baglæns’, som er første smagsprøve fra det kommende album ‘Hifalutin’, der er på gaden 12. april via det tidligere Cocteau Twins-medlem Simon Raymondes stilbevidste selskab Bella Union. 14 dage efter er de klar med koncert på Radar.

På ‘Baglæns’ demonstrerer Lowly, at gruppens kunstneriske ambitioner fortsat er tårnhøje og deres musikalske nysgerrighed mere end intakt. Her udfordrer kvintetten atter genrerammerne. Tonen er søgende. Ingen svar er givet på forhånd. Den stemningsrige sang, hvor teksten er en oversat parafrase over en skitse af Inger Christensen, er en grænseløs og sfærisk svævende komposition, hvis udtryk samtidig er forankret i en sikker melodisk sensibilitet.

‘Baglæns’ vidner om et band, som har udviklet sig siden debutalbummet. I processen med ‘Hifalutin’ er Lowly gået endnu mere radikalt til værks end førhen. Størstedelen af albummet er indspillet i en stor lagerhal uden for Aarhus. Kvintetten har med ‘Hifalutin’ skabt et kompromisløst musikalsk rum, hvor der i endnu højere grad gives frihed til søgen mod grænser og eksperimenter. Eksempelvis har bidder fra en koncert Lowly spillede sidste år i Brønshøj Vandtårn fundet vej til det færdige album.

Lowly består af Soffie Viemose, Nanna Schannong, Kasper Staub, Thomas Lund og Steffen Lundtoft. ‘Hifalutin’ udkommer international 12. april på Bella Union.

Back

Forsalg via www.yourticket.dk. Unummerede ståpladser.

Billetpris er inkl. gebyr på 10. kr. Der sælges billetter ved Radars indgang når dørene åbner, såfremt der ikke er udsolgt i forsalg.