MAMES+B+by+TOBIAS+WILNER.jpg

Mames Babegenush

Mames Babegenush er tilbage med deres femte studiealbum. Det hedder Mames Babegenush with Strings, og som titlen antyder, har de på albummet fået selskab af en strygerkvartet fra nordiskeLiveStrings.

Mames Babegenush beskriver sig selv som et liveband, og selvom musikken naturligvis er skrevet og komponeret på forhånd, så finder den først sin endelige form, når den bliver fremført for et publikum. Det er især tilfældet på Mames Babegenush with Strings, som er optaget foran et live publikum. Det er med til at give albummet en autenticitet og en nerve, som er svær at opnå i et studie.

”Det er vores bedste og reneste album til dato. Vi har valgt at gribe det meget minimalistisk an denne gang, så alt, hvad du hører på albummet, er præcis, som det lød, da vi optog det live foran en publikum. Der er ingen elektroniske elementer eller efterredigeringer, alt er akustisk,” siger saxofonist Lukas Bjørn Rande.

Inspirationen til Mames Babegenush with Strings er fundet i østeuropæisk folkemusik og i klassisk musik fra Norden, og albummet er derfor en eklektisk blanding af traditionelle østeuropæiske folkesange og bandets egne numre, som har en markant mere nordisk lyd. Det giver et album, som kan rumme alt fra lyden af nordisk vintermelankoli til den ekstatiske og umiddelbare danselykke ved et østeuropæisk bryllup.

Support: DJ Peter Peter

Dj Peter Peter har i intet mindre end 15 år været garant for levering af danserytmer med globalt perspektiv til den skandinaviske klubscene. Velbevandret i alt fra Hip-Hop til Reggae over til Balkan og World-Music er glæden ved bevægelse et gennemgående tema i DJ Peter Peters tilgang til musikken. Med en baggrund som event & koncertarrangør, samt prisvindende breakdancer, med en stor kærlighed til hip hop-miljøets dynamiske og legende musiktradition, udviser DJ Peter Peter selv stor kreativitet når han er på scenen, hvor han udfolder sit verdensomspændende musikkatalog. Såvel kendere som helt nye ører kan være sikre på at blive guidet ind i musikken med sikker hånd.

Publikum kan denne gang se frem til et dj-set, musikalsk bevægende i et univers på tværs af tre genre: balkan, elektronisk og world music. Dansemusik med en fusion af forskellige musikgenrer, der giver deltagerne en mangfoldig og mere total koncertoplevelse.

Back