spark.png

SPARK* Festival 2019

Fredag 22. februar rykker den elektroniske festival SPARK* ind på Radar.

SPARK* er en ung festival, der startede på Radar tilbage i sommeren 2017, og som gentog successen blot et halvt år efter og nu kører som en årlig vinterfestival.

I år finder festivalen sted over tre dage med paneldebat hos Frontløberne efterfulgt af koncerter fra DIEM-studerende i Blackboxen torsdag, koncerter på Radar fredag og hos Headquarters lørdag.

Line-up på Radar er:

Kill J

Allerede med første singlen ’Phoenix’ i 2013, fik danske Kill J stor international opmærksomhed. I 2016 kom hendes debut EP, ’Quasi’, sammen med en lang række kritikerroste koncerter på den berømte internationale festival SXSW.

Bag aliaset Kill J er den klassisk trænede sangerinde, sangskriver og pianist Julie Aagaard. Hun var i sine teenageår stærkt inspireret af alt fra amerikanske Mariah Carey til islandske Björk. Som 19-årig besluttede hun sig for at droppe den klassiske vej og fokusere på sin egen musik. Resultatet er en lyd der løst afspejler hendes tidlige musikalske påvirkninger, samtidig med at hun sætter sine egne unikke spor.

I 2017 underskrev KIll J en international aftale med Nettwerk Music Group – verdens største indie-pladeselskab med navne som Father John Misty, SYML og Passenger.

Nu er hun klar med debutalbummet ’Superposition’. Et album, der er blevet til i samarbejde med topproduceren Liam Howe – der også er kendt for sine gennemførte samarbejder med FKA Twigs og Lana del Rey.

Feel Freeze

Feel Freeze er soundtracket til dit første kys og en portal ind til evigheden. Med iørefaldende elektroniske pophymner for og om kærlighed, velskrevne tekster med stærke budskaber og en overraskende unik lyd, har duoen allerede taget både danske, europæiske og asiatiske scener med storm. Feel Freeze består af Raymonde Gaunoux og Mathias Vinther Lilholt, som er signet på det svenske label Icons Creating Evil Art, og er en tour de force i finurlig, rørende, skæv og detaljerig elektronisk popmusik.

ZAAR

Zaar er et solo-projekt af Sara Flindt, en loopartist fra Aarhus. Sammen med sine to bandmedlemmer skaber ZAAR en majestætisk og eksperimenterende lyd, som rækker langt udover hvad der burde være muligt af en trio. ZAARs mangesidige univers bæres frem af aggressive beats og synthmelodier samtidig med, at lytteren berøres af smukke og følsomme øjeblikke af intensitet.

Simon Littauer

Simon Littauer byder ene mand publikum ind i en verden af drejeknapper og kredsløb af blinkende dioder. En verden af hjemmebygget og håndlavet elektronisk musik, som Littauer komponerer live og udelukkende frembragt på en modulær synthesizer.

Littauer er stærk i sin tro på styrken i improvisation og live-produktion uden assistance fra computere, presets eller backing tracks. Derfor kan du se frem til en elektronisk magtdemonstration og en techno koncert, der både appellerer til dansen og fordybelsen, som skabes 100% on the spot.

OM SPARK* Festival

SPARK* Festival og tilknyttede projekter er non-profit og arrangeres af frivilligforeningen MusikWERK. De arbejder altid ud fra tre standpunkter: De modarbejder aktivt kønsubalancen i livemusik, de sætter nye og lokale artister på scenen, og de skaber bedre forhold for den elektroniske musik.

SPARK* Festival ’19 muliggøres af støtte fra:
TuborgfondetAarhus KommuneStatens Kunstfond og DJBFA / Komponister og Sangskrivere 

…Og i samarbejde med:
RadarHeadQuartersFrontløberneDIEM og Musikhavnen

Back