fp_girl_web_large.png

Footprint Festival - lørdag

AddisAbabaBand - Total Hip Replacement - Faratuben (Mali/DK) - Junglelyd - AySay - African Footprint International (Ghana)

OBS: èn dags billet 90 DKK / PARTOUT 150 DKK

PROGRAM:
Fredag 21.06.2019 :
20.00: Døre åbner
21.00: A FO! (Mali/Finland/Sverige/Danmark)
22.00: Faratuben (Mali/Danmark)
23.15: Total Hip Replacement & African Footprint International (Ghana)

Lørdag 22.06.2019 :
20.00: Døre åbner
21.00: Aysay
22.00: Junglelyd
23.00: African Footprint International (Ghana)
23.45: Addisabababand

I anledning af African Footprint Internationals 20 års jubilæum, er vi stolte af at kunne præsentere Aarhus for den nye årlige musik- og kulturfestival Footprint Festival.

Fra ekstatisk Vestafrikansk high-life, bobo og afrobeat, til tropisk elektronisk cumbia, gyngende reggae, sjælfuldt kurdisk/dansk folkemusik over til kosmisk-groovy etiopisk jazz, Footprint Festival præsenterer det hele!

I år er det specielle fokus rettet mod i fællesskab at fejre det ghanesiske-danske band/institution der i 20 år har præget den danske musikscene med inspiration fra de musikalske traditioner i det vestlige Afrika. Alle midler er taget i brug for at lave et brag af en fest, hvor RADAR vil danne ramme for 2 dage med hæsblæsende koncerter, dans, trommer, workshops og meget andet.

Musikprogrammet vil præsentere nogle af de stærkeste bands indenfor et bredt udvalg af globale genrer, hvor samlingspunktet er energi, spilleglæde og ikke mindst et fælles sindelag om styrken i at forstå og udveksle ideer, tanker og musik på tværs af nationer og kulturer. Særligt for festivalens program er også, at alle bands har en historie med African Footprint, hvilket uden tvivl vil skabe en magisk ramme for koncerterne!

African Footprints idealer, visioner og fodaftryk er ikke til at komme udenom både globalt, nationalt og på hjemmebanen i Aarhus, hvor der er blevet spillet talrige koncerter og undervist i traditionelle rytmer på spillesteder, skoler og institutioner til glæde for mange mennesker. Gruppen danner ramme om et stort netværk af århusianske kunstnere som også er at finde i årets musikprogram

Så tag en ven under armen, invitér familien og kom forbi d. 21 og 22 juni på RADAR i Aarhus og vær med til at skabe en fest udover det sædvanlige.

Addisabababand (Lørdag)
Er et kosmisk fartøj hvis brændstof er som stramme beats og kollektiv improvisation. Forrest en skarp og sammentømret hornsektion som støttes af en super swingende bass/guitar & keys gruppe og en bund af besnærende beats.

AddisAbabaBand er et kollektiv og med improvisation som den bærende kraft skaber de et rum, hvori vi alle kan tilsidesætte os selv og danse væk sammen.

Siden 2010 har denne ustyrlige musikalske bastard af et orkester spillet over 130 koncerter - bla. på Roskilde Festival, GrimFest, Alive Thy, Aarhus Jazz Festival, Copenhagen Jazz Festival og Spot Festival. Desuden har de turneret i Ghana og Holland.

Total Hip Replacement (Fredag)
Total Hip Replacement er et ungt, energisk og sprudlende orkester med mere end 200 koncerter og flere udlandsrejser i bagagen. Når de spiller koncerter er det en fest på scenen, en smittende spilleglæde og seriøse musikalske budskaber, der omfavner publikum.

Bandet nyfortolker og forener reggae, soul og funk med et touch af afro-jazz, inspireret af Bob Marley, The Black Seeds og Fat Freddys Drop.

Faratuben (Fredag)
Bandet er et møde mellem førsteklasses musikere fra Mali og Danmark. Navnet, er en blanding af ordene Farafi (Sort) og Tubabu (Hvid).
Under ledelse af den dynamiske sanger Sory Dao, og med multi instrumentalist, Mikas Bøgh Olesen, Grammy-vinderen indenfor jazz kategorien i hans hjemland Danmark, er den store trommeslager Jakob de Place og den storslåede alsidige guitarist Dieudonne Koita samt Kassim Koita på balafon og Mads Voxen på keys. Baseret i Kati har bandet i det seneste år taget Mali med storm. Nu venter verden.

Junglelyd (Lørdag)
I en unik sammensmeltning af genrerne cumbia, tropical bass, surf rock og psykedelisk electronica tager bandet lytteren med på opdagelse i Sydamerikas jungle.

Med elementer fra den rituelle stammemusik, og andre yderst dansable bas-tunge elektroniske genrer fra regionen, har bandet brudt igennem på den danske musikscene og skabt en dansefest som du absolut ikke må gå glip af!

African Footprint International (Fredag/Lørdag)
Er en gruppe bestående af bl.a. ghanesere, senegalesere og danskere. Gruppen har i mange år bygget bro mellem kulturer med musik, dans og trommer som har fascineret publikum med mange spændende opvisninger og koncerter i flere dele af Ghana, USA, Danmark, Holland, Storbritannien, Ungarn, Frankrig, Italien, Belgien, Tyskland og andre lande. African Footprint Internationals musik er en dramatisk fusion af highlife, jazz, rock og traditionelle rytmer fra Afrika.

Aysay (Lørdag)
’AySay' er en trio, hvis lyd har udgangspunkt i Luna Ersahin, som bringer den mellemøstlige folkemusik ind i den vestlige musikkultur. I spændingsfeltet her skabes en stemning, der farves af tekster på dansk såvel som tyrkisk. Med både klassiske mellemøstlige rytmer og instrumenter som Saz og Darbuka i samspil elektrisk guitar og samples, forsøger de at udviske grænserne mellem øst og vest.

A Fo! (Fredag)
A Fo! is a band that shows the world that anything is possible with an open heart and some fun ideas.

The group is led by world musician and flutist Jenni Hanikka. Hanikka brought together this powerful group of female musicians from her time at The Royal Academy of Music in Aarhus. A double bass player from Sweden, a percussionist from Denmark, a balafon player from Finland and a singer from Mali.

Back