Diode event.jpg

EMP#1

EMP er en eventserie arrangeret af Diode Culture, med det formål at udbrede kendskab til performativ elektronisk musik. Hvert arrangement byder på etablerede kunstnere, såvel som nogle af de stærkeste nye navne på den danske elektroniske scene. Til EMP udfordres og nytænkes koncerformatet, både med kunstnere med en stærk performativ profil og med en stærk, nytænkende og visuelt sanselig oplevelse.

Til EMP på Radar kan du opleve:

  • Simon Littauer
  • Neu Tone
  • Ken Mary

Simon Littauer

Gør dig klar til en verden af knapper, ledninger og blinkende dioder. Gør dig klar til Simon Littauers selv-byggede, hånd-skabte elektroniske musik. Når han komponere og performer live på hans modulare synthesizer. Et instrument uden forhånds skabte lyde.

Littauer tror på styrken i improvisation. Hans energiske og dragende performances er uden skyggen af computere. dvs. ingen backing tracks eller skjulte tricks. Hvad du ser er hvad der sker. Littauer performer virtuost på hans synthesizer der oser af professionalisme. Live skaber han en improviseret techno koncert der stiler efter at få dig til at danse. Som en DJ bygger han en vibe op. Forskellen er at dette ikke er et DJ set. Dette er en live performance hvor lydene, rytmerne og energien bliver skabt fra bunden, i nuet.

Littauer er et kendt ansigt på den danske scenekant. Udover hans eksplosive koncert på Roskilde Festival, har han desuden arbejdet i studiet med navne som MØ, Kwamie Liv, The Asteroids Galaxy Tour, Reptile Youth og mange andre.

Neu Tone

Neu Tone er en duo bestående af Anton Friisgaard og David
Nørlund. Sammen skaber de et dansabelt, dynamisk og organisk lydbillede, med en timing der er skarp som en supercomputer. Neu Tone har deres eget elektroniske univers, der sammensmelter House, Techno, Electronica og Ambient.

Alle Neu Tone koncerter består af en improvisatorisk tilgang på hardware synthesizere, trommemaskiner, effekter og laptops. De spiller aldrig det samme værk 2 gange og deres udgivelser er optagelser af deres live performances.
Alt bliver skabt i nuet.

Ken Mary

Er du okay?
Ken Mary stiller spørgsmålet gennem deres distortede pop, der bevæger sig i grænselandet mellem hårde beats, legende synths og vægtløs vokal. Producerne Ken Tonic og Mary K har fundet sammen på Syddansk Musikkonservatorium hvor de har skabt duoen Ken Mary. Det industrielle Esbjerg der omslutter Ken Mary, har givet inspiration til at forsøge at få hul igennem til omverdenen.

Diode Culture

Diode Culture er en event-virksomhed, der fokuserer på at sprede elektronisk kvalitetsmusik primært fra det kulturelle vækstlag. Diode Culture’s mission er at repræsentere den ikke-kommercielle del af elektronisk musik i alle dele af Danmark.
Diode Culture opererer som eventarrangør, afvikler af kulturelle begivenheder og undervisende institution. Diode Culture består af aktive kunstnere og iværksættere Anton Friisgaard og David Nørlund Wiberg

Diode Culture og EMP arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Back