kalaha_nicky_bonne_v2-HI-RES-thumb-1200.jpg

Kalaha m. gæster + Özgür

De fandenivoldske globalister Kalaha er tilbage med et grænsebrydende festalbum - “Mandala” – hvor en række gæster medvirker, blandt andet Orhan Özgür Turan og Hilal Kaya der også gæster Kalahas optræden denne aften.

Når Kalaha stævner ud, så knitrer, bobler og knaser det, så ingen rigtig ved, om det er malinesisk ørkenrock fra Råbjerg Miles nomadefolk, verdensmusik fra din storebrors gamle Amiga eller en iransk bryllupsfest, hvor Daft Punk og Chick Corea bliver gift  - med Ali Farka Toure som ceremonimester.

Kalaha har i de seneste år lagt sig i førertrøjen, når det kommer til den totale nedbrydning af genrebegreber, og gruppen blander hensynsløst og uden slinger i valsen deres personlige musiske udtryk med hele planetens musikalske indtryk. Lytteren bliver slynget igennem en heftig omgang kalejdoskopisk festmusik, der det første øjeblik vrider sig i elektronisk gadefest for straks efter at kaste sig ud i en overstadig stammedans.

Og midt i alle festlighederne fornemmer man samtidig en eftertænksom tilgang til lyden af en globaliseret verden. Man er ikke i tvivl om, at Kalahas musik råber dig lige ind i ansigtet, at du skal løsne slipset og give dig til at danse. Men når man lytter efter, hvisker den også helt stille til dig, at hele verden er en legeplads, og du er inviteret til en tur i det musikalske klatretårn, hvor udsigten fra toppen er et festfyrværkeri af lyd, leg og filantropisk elektro-etno-jazz.

Bag navnet Kalaha gemmer sig et hold af velbevandrede musikere, der samlet set strækker sig godt og grundigt over det meste af Danmarks musikalske landskab:

Emil de Waal (trommer, elektronik)
Niclas Knudsen (guitar, talk-box)
Jens Berents ‘Rumpistol’ Christiansen (keyboards, elektronik)
Mikael ‘Spejderrobot’ Elkjær (computer, elektronik)

ÖZGÜR

I en tid, hvor det genkendelige udvider og vi konserverer i et væk, hvor reproduktion er en dyd og mangfoldighed snyd, hvor den danske sang er en blond pige og aldrig rigtig bliver en mørk dreng, ja, så er der en stemme, der udfordrer og driver den helt derud, hvor der er bar bund!

Orhan Özgür Turan fra den prisbelønnede trio Hudna og den multinationale konstellation Gadjos udgav tilbage i januar singlen Kuzey fra hans kommende solo debutalbum ÖZGÜR!

Singlen hedder Kuzey, som på tyrkisk betyder Nord og henviser til Orhan’s habitat og den inspiration han har hentet fra den karakteristiske nordlige lyd, som han selv hører den.

Kuzey er sammensat af flere elementer af mere eller mindre elementær art. Folkemusik fra Anatolien er et tydeligt afsæt og den får en helt anden karakter når den her møder Blues, til tider Psych-Rock og funderer på Nordafrikanske rytmer.

I Orhan’s album, som bærer hans eget mellemnavn Özgür, inviterer han musikere, som han gennem længere tid har ønsket at arbejde med og har arbejdet med i forskellige konstellationer.

Back