kaadampuls.png (1)

SPOR festival: Kaada (no) + Marcela Lucatelli (dk/br)

Som en del af SPOR Festival og med støtte fra Puls præsenteres to kunstnere af højeste internationale kaliber på Radar. Oplev multiinstrumentalisten og komponisttalentet Kaada samt en ny soloperformance af Marcela Lucatelli.

JOHN ERIK KAADA (NO): KAADA (2018)

Multiinstrumentalisten John Erik Kaada, der mest går under navnet Kaada, er et kompromisløs, energisk komponisttalent og en sand musikalsk oplevelse. Han er kendt for at lave fantastisk emotionel musik til film og har udgivet en række albums og lavet et hav af eksperimenterende koncerter.

Kernen i nordmandens kompositioner er genrekrydsende og eksperimenterende - men stadig tilgængelige. Til denne koncert vil han fremføre både nye og gamle kompositioner.

Kaadas debutalbum fra 2003 fandt vej til den amerikanske hitliste, Billboard. Siden har han lavet en række projekter, fra high-profile film og eksperimenterende koncerter. Hans musik kan opleves i flere end 40 forskellige norske og internationale film - samt været featured i tv-shows som Late Night With Jimmy Fallon, Oprah, Super Bowl, The Daily Show og 60 Minutes. Derudover har han arbejdet sammen med den amerikanske sange Mike Patton (Faith No More, Mr. Bungle, Fantomas).

Udover sit soloprojekt Kaada er John Erik også forsanger i bandet Cloroform.

MARCELA LUCATELLI (DK/BR): Run, Run, Run (2019)

“Run, Run, Run” er en ny soloperformance af Marcela Lucatelli, hvor et popunivers møder genren instrumentalteater, som er en særlig form for abstrakt lydperformance.

Lucatelli arbejder med konceptet “stående sang” med sit eget helt særlige ordløse sprog. Hun står helt alene på scenen uden instrumenter - kun med hendes egen stemme og den meget anderledes måde, hun bruger den på.

“Run, Run, Run” er bygget op af 12 stemmeøvelser i forskellige iscenesættelser, der gentages om og om igen: Med en kantet rock and roll-attitude skifter Marcela mellem forskellige næsten umenneskelige lyde fra råb, klynken, fragmentariske lydbidder til opera og kendte popmelodier nyfortolket.

Marcela Lucatellis værker genopfinder musik som koncept for at sætte perspektiv på de tider, vi lever i.

Back