brenn_ral.png

brenn. (NO) + Ral

brenn.

Norske brenn. har udråbt sig selv som duoen, der skal redde rocken fra at falde udenfor popkulturens søgelys. Alt ved brenn. viser, at rocken fremdeles kan være frygtløs, fri, uhøjtidelig og farverig, og desuden påvirket af referencer i helt andre musikalske lejrer.

Dette er naturligvis ikke gået ubemærket hen, og i 2018 introducerede brenn. sig som et frisk pust med enestående anmeldelser uanset hvor i hjemlandet Norge de befandt sig, «Årets Urørt»-nomination – den norske pendant til KarriereKanonen - og fire singler, som alle fik en varm modtagelse af både fans og de norske musikmedier –faktisk var brenn. den mest spillede artist på Norsk P3 af de tre Urørt-nominerede.

brenn. har begivet sig ud på en spændende rejse, og 2019 ser ud til at være året som virkelig sætter duoen på kortet, både i hjemlandet Norge og internationalt – blandt andet på baggrund af en omfattende festivalsommer der også bød på Roskilde og Øya, med jublende begejstring fra publikum og anmelderne.

“Absolut underholdende, og brenn. er bestemt et band, man bør holde øje med”, skrev Gaffa blandt andet i sin anmeldelse fra Roskilde.

brenn. har tidligere turnéeret med Honningbarna og Pom Poko, samt varmet op for Oslo Ess og The Dogs. Live har duoen et fuldt band med sig, og lægger sig live i samme boldgade som Mac Demarco og Death By Unga Bunga, hvor humor og spontanitet står som et centralt element i deres koncertfilosofi.

De har udgivet seks singler i karrieren. I slutningen af 2018 og begyndelsen av 2019 har duoen været i studio, og rygterne siger, at man kan vente sig meget nyt musik fra brenn. i år. «Du og Jeg», årets første single, kom i februar og var blandt andet ’Ugens Uundgåelige’ på Norsk P3.

Ral

Trioen Ral blev dannet i Aarhus i 2018 og har på kort tid skrevet et effektivt hardrock sæt. Lydbilledet henleder tankerne mod 90’ernes grungescene, men er serveret med et forfriskende glimt i øjet, og showet bliver således en levende, uprætentiøs rock’n’roll oplevelse som trives anno 2018. Af bandets centrale inspirationskilder kan blandt andre nævnes BRMC, Uncle Acid and the Deadbeats, Band of Skulls, Soundgarden, Arctic Monkeys og Graveyard.

Rals vision er at skabe et band uden musikalske grænser, men med effektive hooks og sangbare melodier, da vi synes disse er uundværlige karaktertræk for god sangskrivning. Målet er at få publikum til at synge med på kompromisløs rock, som ikke slavisk følger klassiske rockkonventioner eller -former. Ral er klar til, med gammelt, gult vintage gear og grimt hår, at puste nyt liv i dansk rock og drive trioen mod tinderne.

I September 2018 udgav Ral debut EP’en, 'A Fool’s Errand'. Musikken var optaget live i Output Studiet, Aarhus med producer Andreas Linnemann, og i Ral’s eget studie. EP’en blev mixet/masteret af Magnus Vad Rasmussen fra Feedback Studiet, Aarhus.

”Igennem nostalgitrippet og en viderefortolkning af fortidens formler, gør Ral alt andet end det, tiden lige nu forventer af dem. Igennem ætsende melankoli og omsluttende melodier, har Ral fundet noget, der længe har været forsvundet. Igennem A Fool’s Errand forener Ral to tidsaldre, der for længe siden mistede forbindelsen” - / GAFFA

”Der er en snert af noget både 00’er alternativt rocket over det og så 90’ernes grunge scene, faktisk er der numre som ikke ville lyde helt fejlplaceret i en Alice In Chains sammenhæng. Hvor der også arbejdes med nogle harmonier og dobbelt vokal, hvilket nærmest aldrig er en dårlig ting i min bog”

- GFR

I september-oktober 2018, drog Ral på tour med BAEST og I’LL BE DAMNED som support på hele deres fælles Danmarkstourné, Geder & Forbandelser, som talte 10 koncerter rundt i landet.

Back