RebeccaLou.jpg

Rebecca Lou

Punket rock’n’roll fra en stolt skrålhals som blæser uslebne rockhits ud.

Tilbage i skoletiden fik Rebecca Lou at vide, at hun lavede for meget larm. Og til kor fik hun at vide, at hun sang for højt. Så det stod ligesom skrevet i sol og stjerner, at Rebecca Lou skulle starte et rockband.

Det har hun dyrket i godt over et årti nu, og hendes vokal undlader aldrig at imponere (eller at lave larm). Rebecca Lou stod tidligere i front for hard rock bandet Stella Blackrose. Hun har siden startet et nyt band op i eget navn.

Sammen med sit band skriver hun rå, uslebne, punkede rockhits med omkvæd, der sætter sig fast. Hendes vokal er et definerende varemærke for lyden. Hun stønner, trygler, hvæser og kradser.

I 2018 udgav Rebecca Lou ep’en ‘Skeletons’, hvor sange som ‘B**ch U Look Good’ og P6 Beat-hittet ‘I Wanna Be Your Everything’ for alvor banede vejen for bandet både herhjemme og i Tyskland. Den 30. August er Rebecca Lou og hendes band klar til at sende deres debutalbum ‘Bleed’ på gaden. Singleforløberen ‘Not 4 U’, som udkom i Februar, strøg i direkte rotation på P6 Beat, og bandet er sidenhen annonceret til Roskilde Festival.

Support: Situationsfornærmelse

Året var 2018, og to venner besluttede sig for at lave et punkband. Da den ene vens søster hørte rygter om planerne, meldte hun sig hurtigt (og frivilligt) som vokalist, og senere fik Mathias også lov til at være med.

Det gik hurtigt op for de tre medlemmer, at søsteren er en klam stodder, men sammen begyndte de fire venner at planlægge en upassende gyllespredning af uartigheder over folket. En overtagelse af Danmarksherredømmet i punk, ja intet mindre end en reformering af punken som vi kender den. For hvorfor skal punken altid være så vred? Hvorfor ikke grine lidt mere med punken – grine lidt mere af punken – grine lidt mere af os selv. Og sådan blev Situationsfornærmelse skabt.

Sidenhen er der kommet en EP til verden. ”En Hurtig Omgang Dansk”. For det er det, som det er; en tempofyldt runddum med dansk. En af de der omgange hvor man lægger sig fladt ned og håber på det snart stopper, men samtidig råber på mere. Hjernen siger nej, men kroppen siger ja, og til sidst overmander urkraften én, og man mister hæmninger og overskrider grænser, fordi man er ligeglad. For som Situationsfornærmelse siger: En hurtig omgang dansk har aldrig været sjovere.

EP'en er indspillet, mixet, masteret og udgivet af bandet selv, og på den måde har Situationsfornærmelse undgået alle løftede pegefingre, sure mænd og indgroede regler. ”En Hurtig Omgang Dansk” har en bred smag, og spænder helt fra de nærmest barnagtige melodier i ”Og Så Sagde Vi, Det Var Det” og ”Lasses Mor”, til øredøvende hegn og blastbeats i ”Miss Peggy”. Fælles for dem alle er at det er hurtigt, det er dansk, det er lummert og det er PÅNK.

Back