sos_gunver_ryberg.jpg

EMP: SØS Gunver Ryberg + Bjørn Svin + Maria W Horn + Olga Szymula

Koncerten er udsolgt.

Denne aften går vi på opdagelse i den elektroniske kompositionsmusiks verden med en række koncerter og opførsler af danske og internationale artister. Aftenen skulle have fundet sted som en naturlig forlængelse af fejringen af den aarhusianske musikpioner Else Marie Pade (1924-2016) i forbindelse med pladsindvielsen af Else Marie Pades Plads, men indvielsen er desværre aflyst. Aftenprogrammet gennemføres dog som planlagt som en hyldest til Else Marie Pade, og her kan du opleve:

Uropførsel: “Resist this change is to resist the essence of existence” af SØS Gunver Ryberg

Præsentation af et helt nyt værk fra en af de førende elektroniske kunstnere i Danmark lige nu. SØS Gunver Ryberg er en internationalt anerkendt dansk tonekunstner, hvis output befinder sig i spændingsfeltet mellem elektronisk musik og lydkunst. Ryberg har præsenteret sit særlige miks af performance og koncerter på en lang række toneangivende spillesteder og festivaler i byer som New York, Skt. Petersborg og Berlin. Ryberg har desuden modtaget adskillige priser og anerkendelser for sit arbejde, blandt andet til computerspillet ’Inside’, der også blev nomineret til en BAFTA-Pris (British Academy of Film and Televison) i 2017. Senest blev hun i september 2019 af ikonet Aphex Twin udvalgt til at optræde under koncertserien Warehouse Project i Manchester.

Bjørn Svin

Bjørn Svin. Et musik-koryfæ af særlig kaliber. Forud for sin tid, innovativ og helt sin egen. Siden 90’erne har Bjørn udviklet og nuanceret sin karakteristiske musik som er født ud af rave kulturen og har vokset sig ind i en kunstnerisk frigjort musikalitet. Han er kendt som en karismatisk performer som med sin fysiske indlevelse formår at formidle et abstrakt udtryk på en konkret og medrivende måde.

Maria W Horn

Blandt svenske Maria W Horns seneste opførelser er den intermediale elektricitets koncert for Tesla Coil. Et billede der meget vel beskriver Maria W Horns interesse for soniske ekstremer og menneskets oplevelse - manipuleret gennem tid og rum. Denne aften udgøres materialet af Maria W Horns fascination af minimalistiske strukturer og kraftfulde excentriske udtryk. Udover at være del af Sthlm Drone Society der arbejder med langsom og gradvis udviklende klanglig musik, driver hun pladeselskabet XKatedral.

Olga Szymula

Olga Szymula er komponist, instruktør og performer. Hendes værker omfatter koncerter, plader, filmmusik, lyd- og lysinstallationer og optrædener. Ved at dykke ned i dette hav af forskellige kunstarter og med forskellig intensitet, tager hun med sine værker iagttageren med på en sonisk rejse af skøre eksistenser, drømmende landskaber og dramatiske udsving.

Kernen i hendes musik er at udforske det fulde spektrum af lyden og dens dynamik, intensitet og kvalitet. Hun bøjer og leger med de musikalske former og kombinerer legende melodier og sange med abstrakte former og støj.

Lydinstallation: ’Inside’s Outside’ af Merlyn Silva

“Inside’s Outside” er et stedspecifik multikanals lydinstallationsværk af den Aarhus-baserede elektroniske musiker Merlyn Silva. Værket undersøger italesættelsen af privatliv og intimsfæren i det moderne danske samfund. Gennem lydærkologi, anonyme interviews og feltoptagelser sætter værket sig for at undersøge og sætte spørgsmålstegn ved definitionen af ’personal space’ i vores i stigende grad selviscenesættende og kommercialiserede hverdag. Værket er udviklet til Radars 16-kanalers audio canvas og kan opleves hele aftenen i entré- og toiletområdet.

Aftenen er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, PULS – Nordisk Kulturfond og KODA.

Grundet Coronarestriktioner er salen indrettet som en siddesal, hvilket begrænser kapaciteten markant. Der vil være visse retningslinjer som gæsterne forventes at følge. Disse vil blive sendt ud før koncerten og være at finde på www.radarlive.dk.

Back