Svaneborg_Kardyb_Pressebillede_Front_1.jpg

Svaneborg Kardyb

De to århusianske musikeres debutalbum, 'Knob', udkom i marts 2019, blev ugens album på DR P8 Jazz og sikrede duoen hele to statuetter til Danish Music Awards; Årets Danske Jazzkomponist og Årets Nye Danske Jazznavn.

I april 2019 sikrede de sig sejren i JazzDanmarks landsdækkende konkurrence for unge musikere; Jazzkonkurrencen 2019.

Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen og opleve rastløshed blive tøjlet og ende beroligende.

Line-up:
Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

Support: Sune Pors

Sune Pors er guitarist og komponist -og så medvirker han i en bred vifte af bands og projekter i det aarhusianske musikmiljø indenfor jazz, rock og verdensmusik.

Han har de senere år dyrket sit eget legene og spontane udtryk i grupper som Thief On The Roof og Myrtue/Pors/Rõivassepp, samt i forbindelse med solokoncerter. For Sune er sologuitar-koncerterne det mest intime format, og det bredeste og mest åbne, hvor der er plads til både helt sarte og minimalistiske passager og svimlende improvisatoriske udbrud

I 2017 udgav han trioalbummet "End Of Sunday".

Back