orhan.jpg

Orhan Özgür Turan + supp. Kasper Abild

Orhan Özgür Turan fra den prisbelønnede trio Hudna, den multinationale konstellation Gadjos og nystiftede men frembrusende Ipek Yolu, udgiver hans solo debutalbum ÖZGÜR!

ÖZGÜR, som på tyrkisk betyder FRI, indkapsler Orhan’s habitat, der hvorhan føler sig mest hjemme og henviser til den inspiration han har hentet fra den karakteristiske anatolske og nordlige lyd, som han selv hører den.

ÖZGÜR er sammensat af flere elementer af mere eller mindre elementær art. Folkemusik fra Anatolien, til dels den tyrkiske klassisk musik er tydelige afsætog denne gang med den traditionelle akustiske bağlama/saz-sound, men lyduniverset i hans musik er af en helt anden karakter og bliver til et spektrum af vibrationer fra nær og fjern når den møder Blues, til tider Psych-Rock, triphop beats, indisk klingende lyde og funderer på Nordafrikanske rytmer.

I Orhan’s album, som bærer hans mellemnavn ÖZGÜR, inviterer han musikere, som han gennem længere tid har ønsket at arbejde med og har arbejdet med i forskellige konstellationer. Til hans release går han på scenen med en trio-opsætning.

Support : Kasper Abild

Forestil dig, at du sidder ved havet, solen bager og du hører bølgerne skvulpe mod bredden -eller at du går langs landevejen en varm sommerdag. Her møder du Kasper Abild, en singersongwriter og folk musiker fra Vestjylland, bosat i Århus. Med musik inspireret af amerikanske samt britiske folkmusikere fra 60'erne og 70'erne og andet fra den tidslomme, følger han dig på din færd og tager med dig ud på en rejse igennem sorg, tanker om livet og tanker om verden. Guitaren skaber oftest en bund af en dronebaseret rytme, som stemmen svæver henover. Nu står man tilbage med en meget tilbagelænet og afbalanceret lyd, dog stadigvæk sprudlende og energisk. Læn dig tilbage, tænd en cigaret, åben en bajer, lyt til noget folk-musik og nyd nuet, for det er det eneste du har lige nu.

Back