Tuhaf-orange.jpg

Tuhaf + Ipek Yolu

TUHAF

Det dansk/tyrkiske orkester Tuhaf spiller funky anatolsk syrerock med rødder i 70’ernes psykedeliske guldalder i Tyrkiet.

Gamle folkesange og moderne budskaber flettes sammen i et musikalske univers, der både hylder syrerockens skæve, sære og vilde fester, men også kendetegnes af vemod, hjemve og nostalgi.

I midten af g-funk synthesizers, groovende trommer og rå psych-guitarer tøjler frontkvinde Berrin Bas musikkens mange udsyrende, højtflyvende, ærlige og rå bølger.

Tuhaf er traditionerne i moderne klæder, og svævende ind og ud af de mange tyrkiske referencer kommer både hiphop samples og vilde skævvridende funkrytmer. Konstant balancerende på kanten af syrerockens sorte huller, lokker bandet dig til at tage springe med dem og forsvinde ind i festen og dansen med dem.

IPEK YOLU

Ipek Yolu er det tyrkiske navn for Silkevejen, som forbandt Østen og Vesten. Dette band handler ikke med silke, men de forbinder smage, lugte og lyde fra forskellige verdenshjørner.

Bandet sammenblander bastung, electro-farvet cumbia-grooves, saz-riffs og surfguitar til et multikulturelt festfyrværkeri af sydamerikanske rytmer, anatolsk folkemusik og 60’er-drejet psykedelisk rock.

Ipek Yolu fandt først sammen omkring en jamsession, som stod på i hele tre timer. Det tog ikke dem længe om at opdage, at de var på sporet af noget særligt hvor, de ofte invitere gæster på scenen til deres koncerter og åbner deres lydunivers og eksperimenterer.

Ipek Yolu har musikere fra bands som Hudna, Junglelyd og AddisAbabaBand. Hvis du kender til nogle af disse bands, så ved du, at du kan se frem til et kropsrystende gilde præget af musikalske nysgerrighed og improvisation.

Bandet har på deres forholdsvis korte levetid allerede gjort sig bemærket på den danske musikscene med koncerter på spillesteder og festivaler i det meste af Danmark. Her kan nævnes SPOT Festival, Alice Cph, Atlas & Radar i Aarhus og ikke mindst en ekstremt vellykket koncert på sommerens Roskilde Festival ( Rising scenen ) med flere top anmeldelser

Line-up
Orhan Özgür Turan – Saz / vokal
Olaf Brinch- DJ mixer / Perc
Lasse Aagaard – Guitar

DJ THOMAS NYGAARD

Fuldfed tyrkisk psych-funk, iranske pop-divaer fra 70'erne, og klassisk arabisk vellyd fra Algeriet, Libanon og Egypten. For ikke at tale om den afghanske Elvis og Bollywood's discodrøn fra begyndelsen af 80'erne.

DJ Thomas Nygaard kommer godt rundt i krogene af Mellemøstens eksotiske toner og den indiske filmindustris farverige lydspor. Pladerne er indkøbt på udflugter til de nævnte områder, og hver især bliver de sat på lige fra hjertet!

Back