dn13_pb1_andersuhl.jpg

Dør Nr. 13

DØR NR. 13 spiller medrivende guitarpop med skramlede punk- og postpunk elementer på et hudløst og vedkommende nudansk. Deres vilde liveshows byder på fællessang det ene øjeblik og moshpits det næste, med uforfalskede sange der går lige i hjertet, hjernen og fødderne.

Siden begyndelsen har DØR NR. 13 ikke været lette at sætte i bås. Fra de helt tidlige hjemmegroede solo garagedemoer, til de senere postpunk møder Madchester/Kim Larsen på speed ting på succesdebuten
“Verden i flammer” har gruppen spillet helt efter deres egne regler i deres eget opskruede tempo. Altid lidt ved siden af og udenfor det hele, har de på tværs af genrer og kasser, bare vokset sig større, stærkere og mere og mere deres egne. Den røde tråd har alle dage været en altoverskyggende livsnødvendighed samt modet til at tumle tilværelsens skyggesider i en rå, ærlig og direkte lyrik.

Med udgangspunkt i bands som Gasolin, Kliché, Sex Pistols og Stone Roses er Dør. Nr. 13 siden den spæde start i 2015 hurtigt gået fra at være en del af undergrunden til at opnå stor opmærksomhed bl.a. med radiohitsene ‘E45’ og ‘Kollision’ (fra debut EP’en “Krigere uden vaaben” 2017).

Sidstnævnte kunne også være titlen på bandets begyndelse, der på voldsom vis blev grundlagt efter forsanger Lasse Storm slog hovedet efter et voldsomt styrt på sin cykel og måtte syes med 37 sting. I et halvt år kunne han intet, men hans venner hjalp ham med at finde tilbage til livet ved at lave musik, hvilket skabte så stærke bånd mellem dem, at de var nødt til at blive et band.

I 2016 vandt de Karrierekanonen og har siden bl.a. haft et nummer med i X-factor, en Tuborg og Roskilde Festival reklame, artikler i Euroman, Gaffa, Politiken og Berlingske, radiohits på både P4 og P6. Spillet både Roskilde, Smukfest, Jelling og Tivoli. Udgivet 2 EP’er og et album på eget label.

Allesammen udgivelser, der viser et band, som med øre for fængende melodier og en rå tilgang til det danske sprog, har medvirket til at sparke en ordentlig dosis tiltrængt ærlighed ind på den danske musikscene, der også manifesterer sig i deres energiske liveshows.

Medlemmer:
Vokal - Lasse Storm
Guitar og keys - Jesper Hoff-Maltesen
Guitar - Anders Aagaard Knudsen
Bas - Tobias Winberg
Trommer - Per Mølgaard Jørgensen

Back