L_og_L_2020.jpg

Lyd+Litteratur Festival 2020

Fredagsbilletter er udsolgt.

Lyd+Litteratur Festival åbner dørene for en weekend med tværkunstneriske samarbejder i spændingsfeltet mellem litteratur, musik og lydkunst. Med de nødvendige COVID19-forholdsregler og et nedsat publikumstal gennemføres festivalen igen i år. Publikum kan se frem til to eksklusive koncertaftener med optrædener fra mange af landets dygtigste forfattere og musikere, der spænder genremæssigt over alt fra folkemusik, klassisk, jazz og rock til elektronisk musik.


PROGRAM FREDAG

Majse Aymo-Boot & Jakob Kullberg

Cellist Jakob Kullberg og forfatteren Majse Aymo-Boot har flere gange optrådt sammen, bl.a. i Tivolis koncertsal. Denne gang opfører de en delvis improviseret koncert med nye kompositioner af Jakob Kullberg til Majse Aymo-Boots tekster – både nyskrevne og uddrag fra hendes bog Spørgsmålene.

Jakob Kullberg er en internationalt anerkendt cellosolist og en af de mest aktive og stilistisk bredtfavnende danske instrumentalister. Han begyndte sin karriere som en engageret kammermusiker og er bl.a. vinder af Danmarks Radios 8. Kammermusikkonkurrence samt den 4. Max Reger Kammermusikkonkurrence i Sondershausen, Tyskland. I trit med hans voksende solokarriere skiftede hans fokus til fremførelsen af cellokoncerter med en særlig interesse for samarbejder med udvalgte nulevende komponister.

Majse Aymo-Boot er uddannet fra Forfatterskolen i år 2000, og i samme år debuterede hun med Venner og bekendte, en samling af digte, kunst og fotografier, som hun udgav sammen med kunstneren Anna Fro Vodder. Siden har hun udgivet de prosalyriske samlinger Ødelæggelsen 1-11 i 2009, som blev nomineret til Montanas Litteraturpris, Spørgsmålene i 2012, som hun vandt Albertineprisen for og romanen Over os hænger en vidunderlig sol i 2014. Derudover har Aymo-Boot udgivet tekster i diverse litterære tidsskrifter, blandt andet Hvedekorn og Victor B. Andersens Maskinfabrik. Hun har desuden modtaget Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og Leo Estvads legat.

Køs & Pia Tafdrup

Ud fra en gensidig beundring af hinandens udtryk og forskellige tilgange til at arbejde med kunst, har trioen Køs og digter Pia Tafdrup skabt en fælles koncert. Koncerten er sammensat af temaer, som går på tværs af Pia Tafdrups digtsamlinger fra hendes værkserie om sanserne: ”Smagen af Stål” (2014), ”Lugten af Sne” (2016) og ”Synet af lys” (2018). Det er en meditativ, sanselig koncert, hvor musikken gennem improvisation søger at understøtte og udvide oplevelsen af digtenes forskellige universer og betydninger.

Pia Tafdrup debuterede i 1981 og har siden 1989 været medlem af Det Danske Akademi. Hun er oversat til mange sprog og har gennem årene foretaget en lang række oplæsningsturnéer i hele verden. Hun har blandt mange priser modtaget Nordisk Råds Litteraturpris i 1999 for digtsamlingen Dronningeporten, skrevet i 1998, og i 2006 modtog hun Det Svenske Akademis Nordiska Pris.

Maria Dybbroe, Valdemar Kragelund og Kristian Saarup forener som Køs deres kærlighed til både storladenhed og skrøbelighed. I et elektroakustisk univers blandes, bøjes og manipuleres lyden af saxofon og trommer, som får instrumenterne til både at smelte sammen, skille sig ud eller danne helt nye og ukendte klange. Nogle gange minder musikken om et pophit – andre gange lyder det som ambient elektronisk musik – eller en dyne af 40 saxofoner.


Skammens Vogn

Skammens Vogn er tilbage på landevejen. Som en optakt til KUNST OG ROCK – bandets sjette album – kommer orkesteret rundt i Danmark i oktober og gæster hermed også Lyd+Litteratur Festival 2020.

Det er første gang i mere end to år, der spilles live med den originale besætning, idet bassist og trommeslager Jakob Millung rejser ind fra Colombia for at være med på scenen.

Bandet havde sit største gennembrud hidtil i 2018 med albummet Musik og drøm. En plade med lån fra nogle af Danmarks største digtere og sangskrivere, der blandes ind i Skammens Vogns særegne og umiskendelige univers.  

Publikum kan se frem til at være blandt de allerførste, der hører numre fra den nye plade, og der vil også blive spillet fra bagkataloget. Bandet glæder sig til at se gamle fans og nye disciple.

 


Festivalen er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.

 

Vi følger de gældende retningslinjer for afholdelse af koncerter under Covid-19 restriktionerne, hvilket betyder, at denne koncert på nuværende tidspunkt er med stærkt begrænset kapacitet og er en siddekoncert med unummererede stolerækker. Ændre restriktionerne sig i mellemtiden, vil disse blive justeret. Der vil være særlige retningslinjer som skal overholdes til koncerten, og man bedes til hver en tid overholde personalets anvisninger under hele besøget på spillestedet. Retningslinjerne kan læses her og vil løbende blive opdateret.

Back