RECession_WEB_2020.jpg

RECession Festival

RECession er flyttet fra maj til oktober. Health har måtte aflyse sin optræden.

RECession er en tilbagevendende begivenhed i Aarhus, og har siden sin fødsel i 2000 præsenteret århusianerne for både kendte og helt nye artister, der beskæftiger sig med alternative genrer. Heriblandt Trentemøller, Einsturzende Neubauten, Spiritualized, De Underjordiske, First Hate m.fl.

RECession Festival styres af en passion for musikken, og der er fokus på de bands, der har en særlig lyd og udtryk. I 2020 vil spillestederne Radar og Headquarters skabe rammerne for festivalen. De foreløbige offentliggjorte bands er:

POWERSOLO

Spiller lørdag.

SPEAKER BITE ME

Siden bandets begyndelse i slut-90'erne har de fået mange genreprædikater på sig; artrock, støjrock, indie, avantgarde og sågar blevet omtalt som "den danske Sonic Youth".

Speaker Bite Me udgav i 2018 deres 6. studiealbum ‘Future Plans’. Selvom det på det tidspunkt var 11 år siden, bandet udgav det seneste album ‘Action Painting’, har bandet ikke været fra hinanden i årene, der er gået, men mødtes jævnligt for at komponere og spille. Albummet blev fulgt op af anseelig live aktivitet, hvor en blændende koncert på Roskilde Festival 2019 og en ditto headliner i Pumpehuset i København i oktober 2019, der begge står som lysende højdepunkter for et altid fremragende live-orkester.

Spiller lørdag.

KASPER STAUB

Kasper Staub er komponist, pianist og sangskriver, bedst kendt fra den roste kvintet Lowly, der har udgivet pladerne 'Heba' og 'Hifalutin' på det internationale label Bella Union, turneret i ind- og udland samt fået rosende ord fra bl.a. Brian Eno.

Kasper Staub udgav i august 2019 albummet ”9 Movements” på det aarhusianske label Jaeger Community Music. Et album der indeholder ni korte vignetter for klaver, der alle bevæger sig i et meditativt, genreløst og skønhedssøgende univers. Musikken dyrker nærværet og bevægelserne i nuet og undersøger det stillestående som form med naturens og menneskets bevægelser som grundtema.

Spiller lørdag.

MANKIND (SE)

Svenske Mankind er både eksplosivt, mørkt og potent. Bandet vælter i øjeblikket undergrundsfester/events i Stockholm med deres energiske koncerter. Bloggen The Line of Best Fit beskriver bandet som "A shock to the system not unlike a shot of adrenaline straight to the heart".

Mankind henter inspiration hos Seattle-scenen som den lød i de tidlige 90'ere, men har også deres eget DNA, - en unik lyd fyldt med skæve sangstrukturer, og velskrevede tekster der er vrede, mørke og foruroligende.

Spiller lørdag.

RÅDNE LUNGER

Bandet spiller nedtursrock, Detroitrock, tidlig hardcore, Hüsker Dü-style, og provinstråd mixet i en stor bulet skraldespand, med sange om forlængst knuste drømme, slidte hjerter og psykofarmaka." Det aarhusianske band består af erfarne kræfter fra blandt andet Singvogel.

Spiller fredag.

Flere bands tilføjes løbende...

Back

Alt billetsalg varetages af Tikkio.com.

Alle spørgsmål vedrørende eventet bedes henvendes til arrangøren, RECession Festival: www.recession-festival.dk