2020 - PATINA - Pressefoto.jpg

PATINA på Train *UDSOLGT*

Koncerten er flyttet til 6. maj. Billetter købt til tidligere datoer kan refunderes frem til 8. februar. Alle berørte billetkøbere har fået mail via Yourticket om mere info herom.

KONCERTEN ER UDSOLGT.
BEMÆRK: KONCERTEN AFHOLDES PÅ TRAIN I SAMARBEJDE MED RADAR.

De vandt KarriereKanonen i 2019, blev P3’s Uundgåelige i januar med singlen Flammer Rammer, drog med Alphabeat på tour i februar og blev nomineret til P3 Talentet ved P3 Guld i marts. Rygtet om Svendborg-bandets kvaliteter løber med stigende hast – og ikke mindst i forhold til livekoncerterne, hvor PATINAs kerne er tre trommeslagere, der skiftevis giver den som frontmand og skaber et ekstatisk fællesrum, hvor man med åbent bryst kan stille sig sårbar.

GMS. Det er initialerne for Gregers, Mads og Søren. Det er sådan, de underskriver deres inkluderende updates på de sociale medier. Og det er navnet på den Dropbox-mappe, der oprindeligt lagde grunden for Patinas åbne, fordomsfri måde at skabe sange på.

Bandet oprettede mappen som første led i et uformelt eksperiment, hvor alle bød ind. Da de stod med sangen ’naervaer’, kiggede de på hinanden og var enige om, at her var mere at efterforske. Det var på én gang medrivende funky som 1980’erne danske guldalderpop og råt, oprigtigt som postpunken.

Sådan er det fortsat. Søren Bastrup Bojsen bidrager ofte med det desperate og instinktive, Gregers Møller Jensen med det uortodokse og skæve og Mads Skov Hansen med blikket for det skarpt kondenserede. Ud af det fællesskab, hvor der er plads til personligheder og alle deres facetter, opstod også bandets specielle ramme: at de, selv om de alle har baggrund som trommeslagere, skiftevis stiller sig op og tager rollen som frontmand.

Det er tydeligt i nummeret Flammer Rammer som blev valgt til P3’s Uundgåelige i januar. Her synger både Gregers, Mads og Søren. Samtidig er det en sang, der illustrerer det lyriske lag. PATINAs tekster kredser om almenmenneskelige hverdagsfortællinger. Men stillet helt op på knivsæggen. Der hvor skrøbeligheden dirrer, angsten raser, eller kærlighed slår sin første sprække. Hele tiden er der noget på spil. Hvilket enhver, der har set en af deres koncerter, kan nikke genkendende til. Soundvenue fremhævede dem blandt årets bedste oplevelser på SPOT 2019, mens GAFFA storroste deres koncert på Smukfest i 2019.

Der var lagt op til et intenst 2020 for PATINA med en P3 Guld-nominering og koncerter på en lang række af landets mest anerkendte festivaller som fx Musik I Lejet, Alive Festival og Smukfest, men coronavirussen satte desværre en stopper for gutternes tætpakkede program, og det samme skete for deres første Danmarksturné i efteråret 2020 og starten af 2021. Derfor er de endnu mere sultne efter at slippe sig selv fri på Train 6. maj 2021.

Koncerten afholdes på Train.

Back