Skærmbillede 2024-02-06 kl. 12.49.01.png

Gallus (UK) + Poetry (SE) [SUPPORT: Machete]

Er du til relevant indiepunk med energiske punchlines og kæmpe attitude, så glæd dig til dobbeltkoncert med skotske Gallus og svenske Poetry, når de gæster Radar den 4. april.

GALLUS (UK)

We Don’t Like the People We’ve Become tager Gallus lytterne med gennem en glædelig nedadgående spiral af manisk og neurotisk ekspertise, som serveres i overbevisende stil af arbejderklassens nyeste indiepunkere.

Hos Gallus vrimler det nemlig med nervøse undertoner omkring alder, ansvar og alt det der følger med at blive ældre. Alligevel formår gruppen at servere de universelle budskaber i en upbeat og gennemunderholdende musikalsk pakke. Når man lytter til Gallus henledes tankerne på det tidlige Arctic Monkeys eller Fontaines D.C., og med samme durkdrevne tekstunivers kan de meget vel blive dit nye yndlings bekendtskab.

”Albummets titel stammer fra tracket “Sickness and Health”, som på bedste vis opsummerer albummets sindsstemning og tema. Det er en coming-of-age-historie, men med lidt af et pessimistisk spin. Alting bliver værre, du bliver ældre, og så dør du. Det er dog ikke kun undergang og selvmedlidenhed. Vi har haft en ønske om, at albummet skulle være en rensende, selvironisk og opløftende rejse, og det håber vi, at vi er nået i mål med. Forhåbentlig har vi dog lært at smile mere til næste album,” griner guitarist og backing vokalist Eamon Ewins.

Gallus blev til på en pub af samme navn, og siden har Glasgow-indiepunkerne gjorde sig hurtigt bemærkede på Skotlands undergrundscene.

Efter flere fejlslagne forsøg med at få deres tidligere musikalske projekt ud at flyve, rekrutterede fætrene Paul og Eamon Ewins deres skolekammerat Barry Dolan som frontmand, efter de så ham i en forestilling på universitetet, selvom han havde en meget begrænset musikalsk baggrund. Det var hans dynamik og energi, der fangede deres opmærksomhed og det er netop også denne energi, som bandet efterhånden er blevet kendte for.

Af samme grund skal du virkelig glæde dig til at opleve Gallus live. De seneste 12 måneder har de varmet op for Biffy Clyro og spillet festivaler for tusinder. Inklusiv SXSW, The Great Escape og ESNS, så de kommer med 120 i timen og det bliver en decideret elektrisk og måske også lettere kaotisk aften på scenen – præcis som de har vist på spillesteder i UK og Europa og som publikum elsker dem for.

POETRY (SE)

Livet er ikke poetisk – det er primært hårdt arbejde, som du slår dig på, eller som næppe giver dig meget igen.

De opløftende betragtninger kommer fra det svenske band Poetry, der prøver på at transformere disse livs(filosofiske) oplevelser til musik. En vred stemme akkompagneret af gennemtrængende fuzz med klimprende og kaotiske guitarer; en hektisk og flot trommebeat samt en ondsindet, candyfloss bas.

Derudover – Poetry er også bare fire venner, der laver musik op ad et backdrop med Malmö på.

Skærmbillede 2024-02-06 kl. 12.46.46.png

SUPPORT: MACHETE (DK)

Kort og godt: Machete er et band startet mellem tre gode venner. De er fra den jyske hede og har deres base i Aarhus. Machete spiller hurtig, effektiv og hårdtslående punk med rødder i kopunk. Det er nyt, det er skarpt og det er fedt.

image1.jpeg
Back