20130130_122056

Det fleksible koncertrum

På Radar har vi siden vi åbnede i nye lokaler på Godsbanen i 2012 arbejdet med at udvikle et fleksibelt koncertrum, der kan indrettes så det understøtter den enkelte koncert bedst muligt. Dette arbejde indebærer bl.a. en modulopbygget scene, der kan flyttes, formindskes og ændre form, samt publikumsmøblering der kan optimere intimiteten i rummet, hvad end der er 300 eller 60 publikummer.

Formålet med at arbejde med et fleksibelt koncertrum er at gentænke de faste, velafprøvede rammer for rytmiske koncerter og udvide/skærpe/ændre koncertoplevelsen. Vi arbejder hen imod at skabe et nyt og innovativt setup, der med nye og bedre virkemidler gør, at vi kan gentænke koncertrummet radikalt til hver eneste koncert.

Samtidig styrker det fleksible koncertrum vores samarbejdsmuligheder med andre kunstformer, såsom videoproduktion, litteratur, dans og lydkunst.

(Mindst) 5 scener

Radars scene har fem standardpositioner, der er udgangspunkt for designet af koncertrummet til den enkelte koncert.

  • Klassisk - Scenen placeret ved bagvæggen. Publikum har adgang til siderne af scenen. Der kan opsætte scenetæpper således at der skabes et helt klassisk koncertrum.

  • 360° - Radars scene kan stå midt i rummet, med publikum på alle fire sider. Denne opsætning skaber enestående intime koncerter, hvad enten bandet står i centrum for en kæmpe dansefest, eller publikum får lov at komme med ind i et øvelokale uden vægge.

  • Niveau-delt / floor show - Dele af scenen kan fjernes eller udskiftes med lavere podier, således at skabes en scene i flere niveauer eller bandet får mulighed for at stå på gulvet i øjenhøjde med publikum.

  • Halv scene - Til elektroniske arrangementer, eller andre arrangementer hvor der kun står en eller to artister på scenen, kan scenen halveres.

  • Amfiscene - Rummet kan indrettes således at bandet står på gulvet midt i rummet, med publikum placeret hele vejen rundt på plateauer og trapper.

Publikumsmoduler

Lokalt producerede publikumsmoduler med lys. Modulerne anvendes både som stemningsskabende elementer der kan skræddersyes den givne koncert, hvad enten det kræves at publikum er siddende, stående eller hoppende.

No media is maching '15930'

Backstage

Backstage området ligger i forlængelse af koncertsalen, og er derfor oplagt til at udvide det konventionelle koncertformat. Her kan der eksempelvis opføres performances, vises film, være talks eller intim koncerter.

No media is maching '15927'
Back