Radar_Riga.png

Aarhus x Riga

Radar og de tre aarhusianske musikere Merlyn Silva, Filip Ja og Olga Szymula har siden februar 2016 samarbejdet med både Det Danske Kulturinstitut i Riga og tre lettiske kunstnere Anna Kirse, Toms Auniņš og Sabine Moore. Det overordnede mål med projektet er at støtte op om den elektroniske musik i Aarhus, for at styrke koncertaktiviteterne og de mange talenter, til glæde for både de elektroniske musikere og publikum. Gennem to dages workshop omdannede de spillestedet Aristids i Riga til et sonisk eksperimentarium og afprøvede grænser for det mulige og umulige. I maj måned lagde Radar ramme til endnu et eksperimenterende møde mellem kunstnerne, hvor de gennem en to-dages workshop komponerede og udformede musik, som præsenteredes for publikum fredag d. 27.maj. Hele koncerten blev livestreamet, og kan ses nedenfor.

Efter koncerten på Radar blev gruppen inviteret til at være officiel del af den anerkendte lydkunstfestival Skaņu Mežs 2016. Koncerten kan høres herunder.

Projektet Riga X Aarhus kulminerer i juni 2017, hvor de seks kunstnere over to dage, 21.-22. juni, opfører lydinstallationen "Solstice study with 72 speakers by 6 composers - on opposite coasts of one sea" i Væksthusene i Aarhus Botaniske Have. Eventet gennemføres i samarbejde med CAVI (Aarhus Universitet) og DIEM (Det Jyske Musikkonservatorium), og er en del af Radars kulturhovedstadsprojekt #Venuehack. Tilmeld dig eventet her

Projektet Riga X Aarhus kulminerer 21.-22. juni 2017, hvor de seks kunstnere over to dage, opfører lydinstallationen "Solstice study with 72 speakers by 6 composers - on opposite coasts of one sea" i Væksthusene i Aarhus Botaniske Have. Eventet gennemføres i samarbejde med CAVI (Aarhus Universitet) og DIEM (Det Jyske Musikkonservatorium), og er en del af Radars kulturhovedstadsprojekt #Venuehack. Tilmeld dig eventet her og få et indblik i processen og tankerne bag værket i videoen herunder.

Back