radarlab1

Radar Music_Lab

Radar Music_LAB er Radars løbende arbejde med formidling af musik via undervisning, workshops, foredrag o.l.

Undervisningsworkshop med Bjørn Svin
I 2018 afvikler vi et undervisningsforløb i elektronisk komposition i samarbejde med den anerkendte elektroniske musiker Bjørn Christiansen, bedre kendt som Bjørn Svin. Undervisningen er målrettet gymnasier og høj- og efterskoler. Forudsætningen er at eleverne har en grundlæggende musikforståelse og tidligere har modtaget musikundervisning. Undervisningsforløbene i 2018 ligger i april og september.

Det er en én-dags undervisnings-workshop med fokus på teknologi og digitalisering og disses betydning for måden hvorpå man komponerer, producerer og performer elektronisk musik.

Eleverne er aktivt deltagende og skabende i undervisningsforløbet for at give rig mulighed for at udforske lyddesign og komposition. Eleverne skaber et musikalsk produkt, som de slutter dagen af med at fremføre for hinanden og underviseren/musikeren. De deltagene klasser/elever får desuden mulighed for at gå på scenen og fremføre egne kompositioner i forbindelse med en offentlig koncert på Radar.

Radars undervisningsforløb med Bjørn Svin under Radar Music_LAB i 2018 er støttet af Statens Kunstfond.

Visuel HF - The Animation Workshop i Viborg

Radar samarbejder løbende med Visuel HF - The Animation Workshop i Viborg. En artist fra Radars koncertprogram indgår som case i elevernes undervisning. Eleverne udvikler grafisk materiale og animationer under kyndig ledelse af kunstner og underviser, som altsammen indgår i koncerten med artisten på Radar.

Partytime!! #hessismore #radarlive #godsbanen

Et opslag delt af Radar (@radarlive) den

Ableton User Event

Løbende afholder Radar Ableton User Events, hvor alle med interesse i lydprogrammet Ableton og dets muligheder mødes og nørder. Vi ser på de seneste trends og opdateringer, afholder Q&A’s, “Against the Clock” produktionskonkurrencer og Link Jams.

Spot Festival 2017

Under SPOT-festivalen 2017 indtog Radar Aarhus2017's glascontainer. I glascontaineren blev der præsenteret et alternativt program med den elektroniske musik som omdrejningspunkt. Her kunne man opleve multikanalskoncerter, talks, god kaffe og en nærværende stemning. Temaerne kredsede om alt fra emotionel data, undervandsoptagelser, mennesket og maskinen, teknologiens muligheder og begrænsninger, musik-kollektiver, communities, samskabelse og bedroomlabels.

FREDAG kl. 14.00 - 21.00 : multikanalskoncerter
16.00 • Mess_montage
17.00 • Sven Ejnar Fisker Langkjær
18.00 • Rasmus Fisker (https://soundcloud.com/rasmusfisker)
19.00 • Merlyn Silva (https://soundcloud.com/merlyn)
20.00 • ROSYAN کسانا (https://soundcloud.com/rosyan)

LØRDAG kl 14.00 - 21.00 : music talks
14.00 • Thomas Bjørnsten / Emotionel Data
15.00 • Laila Skovmand og Robert Karlsson / Between Music, AquaSonic
16.00 • William Kudahl / "Om islomani og lyd-topografi"
17.00 • Thomas Wernberg / Kompositoriske tilgange til optagelser i vand og hydrofoniske kredsløb
18.00 • Filip Johan Arnestad / Fortæller om "Steganographia" et 12-kanals værk der fusionerer elektroakustisk musik og skattejagt
19.00 • Christian Rye Hougaard / Night Vision Tapes, Soft Armour, Forvarsel

Screen Shot 2018-03-14 at 11.50.01.png

SoMe workshop med Mono I Stereo

Sammen med Musikforeningen Mono præsenteres fire årlige koncertaftener "Mono i Stereo". Aftenen består normalt af tre bands på hvert deres trin i deres karriere. I den forbindelse afholder Radar en SoMe-workshop med bands'ne, hvor vi snakker om promoveringsstrategier på de sociale medier med særligt fokus på facebook og instagram annoncering.

Back